Çankırı dahil, biçilen 20 il

Çankırı dahil, biçilen 20 il

AKP'nin aday listesi dün YSK'ya teslim edildi. Listede Erdoğan'ın 20 ilin milletvekillerinin tümünü çizdiği görüldü.

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere 10 ilde kapsamlı değişikliğe giderken, aralarında Çankırı'nın da olduğu 20 ilde mevcut milletvekillerinin tamamı liste dışı kaldı.

KÖKLÜ REVİZYON

AK Parti liderinin köklü revizyona gittiği illerden Ağrı'da 5 milletvekilinden 4'ü, Bursa'da 10 milletvekilinden 8'i, Konya'da 13 milletvekilinden 9'u, Denizli'de Devlet Bakanı Aliye Kavaf da dahil olmak üzere 4 milletvekilinden 3'ü, K.Maraş'ta 6 milletvekilinden 4'ü, Ş.Urfa'da 8 milletvekilinden 5'i, Diyarbakır'da 6 milletvekilinden 5'i, Mardin'de 4 milletvekilinden 3'ü, yeni dönemde olmayacak

BAZI VEKİLLERİN BÖLGELERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Seçimin kritik kalelerinden İstanbul'da 37 milletvekilinden 16'sı liste dışı kalırken, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da aralarında olmak üzere 6 milletvekilinin de seçim bölgesi değişti. İzmir'de ise 9 milletvekilinden 6'sı liste dışı kalırken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Antalya'ya kaydırıldı.

20 İLİN VEKİLLERİ ÇİZİK YEDİ

Mersin ve Sivas'ın 4'er, Düzce, Eskişehir, Karabük ve Kırıkkale'nin 3'er, Çankırı, Kilis, Batman, Bayburt, Muş, Niğde, Rize, Sinop, Uşak ve Kars'ın 2'şer milletvekilinin tamamını liste dışı kaldı.

Erdoğan AK Parti'nin 1'er milletvekiline sahip olduğu Ardahan, Artvin, Edirne, Iğdır, Kırklareli ve Yalova olmak üzere 6 ilde de mevcut milletvekillerini liste dışı bırakarak, "yeni isimlerle yola devam" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler