Çankırı Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru yok!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru yok!

18 plakalı 'sözde' şehir olan Çankırı Devlet Hastanesi'nde Pazartesi sabahından itibaren çocuk doktoru yok. Çocuk hastalar ve sezaryanla doğumlar Ankara'ya sevkediliyor...

9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında hasta çocuğunu Çankırı Devlet Hastanesi'ne tedavi amaçlı götüren vatandaş, ilgililerin 'Doktor yok! Ya özel hastaneye gidin ya da sizi Ankara'ya sevkedelim' yanıtıyla karşılaşıyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre pazartesi günü mesai saatinin başlaması ile birlikte Çankırı Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ne giden hasta ve hasta yakınları, 'Doktor yok' uyarısıyla karşı karşıya kaldılar. Bununla birlikte geride bıraktığımız 48 saat içerisinde hastanenin doğum servisine gelen hamile kadınlardan, sezaryanla doğum yapılması gerekenler de hastane yönetimi tarafından ya özel hastaneye ya da Ankara'ya sevkedildi.

ÇANKIRI KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ
KONUYLA İLGİLİ OLARAK SÖZCÜ18'E KONUŞTU

Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çankırı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Reşat Doğusan; "Doğu Anadoludaki olaylar nedeniyle bakanlığımız tarafından yapılan tercihlerde Çankırı geri planda kaldı. Bize çocuk doktoru vermediler. Bizim çocuk doktorlarımız da branşlarında yandal ihtisası yapmaları nedeniyle görevden ayrıldılar. Elimizde bir çocuk doktoru vardı o da eş durumundan hastanemizden ayrılınca sıfıra düştük. İtiraf edeyim ki bizim hastanede çocuk doktoru sadece 2 günden bu yana değil, birkaç aydan beri yok!" dedi.

"ÇANKIRI'DA ÇOCUK DOKTORU OLMAMASI İLGİNÇ BİR DURUM!"
Genel Sekreter Doğusan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuk doktoru sıkıntımız son iki aydır yaşanmakta. Bu süre içerisinde Kırıkkale'den geçici bir doktor istihdam ettik. Geride bıraktığımız pazartesi ve salı günü doktorumuzun şahsi özel işi nedeniyle kendisine izin verdiğimizden dolayı çocuk hastalarımıza tedavide yardımcı olamadık. Acil vakalarda hastane başhekimimiz bir şekilde sorunu çözme konusunda gayret gösterdi. Fakat sizin de ifade ettiğiniz gibi Çankırı'da çocuk doktoru olmaması ilginç bir durum!.

Yaptığımız çalışmalar sonucu Devlet Hizmet Yükümlülüğü kur'ası sonucu Çankırı'ya 2 çocuk doktoru atandı. Atanan iki isim en geç 3 Ekim tarihinde hastanemizde görevlerine başlayacak. Aslında şehrimiz için en az üç, normal şartlarda dört çocuk doktoru görev başında olmalı. Bunun için gerek biz gerekse bölge milletvekillerimiz büyük çaba ve gayret içerisinde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler