Çankırı Devlet Hastanesi'nde deprem! Tartışmalı iki isim rapor aldılar

Çankırı Devlet Hastanesi'nde deprem! Tartışmalı iki isim rapor aldılar

Çankırı Devlet Hastanesi'nde bugün bir deprem yaşandı. İsimleri çeşitli yolsuzluklara karışan iki isim bugün, "psikolojik nedenler"den dolayı görevlerinden affını istedi. Ayrıntılar haberimizde...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görevli Sağlık Sen İl Yöneticisi olan İdari Mali İşler Müdürü Nedim İlyas Ata ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’ın, içinde bulundukları psikolojik sorunları neden göstererek hastane yönetiminin bilgisi dahilinde izne ayrıldılar.

HER İKİ İSİMLE İLGİLİ SORUŞTURMA DOSYALARI MEVCUT

Çankırı Devlet Hastanesi'nde görevli her iki isimle ilgili yolsuzluk iddiaları 2019'un Temmuz ayında gündeme gelmiş ve o günlerden bugünlere gelinen süreçte; Bugün izne ayrılan Kadir Barak ve Nedim İlyas Ata'nın da içerisinde olduğu bazı isimler hakkında Cumhuriyet Savcılığınca da soruşturma açılmıştı.

Bugün yaşanan sıcak gelişme ile birlikte Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanacak yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. (Haber fotoğrafı: Görevinden izne ayrılan Kadir Barak)

cankiri-nedim-ilyas-ata-resim-01233.jpg
Nedim İlyas Ata...

KAFALAR KARIŞTI

Öte yandan tüm ülkede koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan pandemi sürecinde, bizatihi Sağlık Bakanlığı 27 Ekim 2020 tarihinde 81 il'in valiliklerine gönderdiği genelgede "... merkez ve taşra teşkilatında görevli bütün personelin, her ne sebeple olursa olsun salgın sürecinde görevinden istifa talebinin kabul edilmeyeceği" belirtilmişti. Yaş haddinden emekli olacaklar ile malulen emekli olacakların görevlerinden ayrılabilecekleri vurgulanan genelgede, kapsam dışındakilere ise emeklilik işlemi yapılmayacağı ifade edilmişti. "Sağlık hizmetinde görevli sağlık işçilerinin, re'sen emeklilik işlemleri ile malulen emeklilik işlemleri yapılıp işten ayrılmaları sağlanacak, bunun haricinde ayrılmak isteyenlere müsaade edilmeyecek" denilmişti.

Böylesi bir genelge ortada dururken; Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapan ancak kendileri hakkında soruşturma dosyaları bulunan Kadir Barak ve Nedim İlyas Ata'nın herhangi bir resmi açıklama yapılmadan görevlerinden bu şekilde ayrılmaları kafaları bir hayli karıştırdı.

Beklentimiz odur ki; Öncelikli olarak Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi başta olmak üzere Çankırı Valisi sayın Abdullah Ayaz konuyla ilgili net açıklamaları en kısa sürede yapmaları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler