Çankırı Devlet Hastanesi'nde göz doktoru mu yok!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde göz doktoru mu yok!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanan olaylar hasta ve hasta yakınlarını perişan etmeye devam ediyor. Son yaşanan olay, hastane içerisinde yaşanan keşmekeşliğin ve de çaresizliğin en tipik örneği olsa gerek...

Gün olmasın ki vatandaş Çankırı Devlet Hastanesi ile ilgili şikayette bulunmasın... Gün olmasın ki Çankırı Devlet Hastanesi verdiği hizmetle vatandaşı canından bezdirmesin!

Haftanın ilk günü ve sabahın erken saatlerinde yine Sözcü18'in telefonları erkenden çalmaya başladı! Karşımızdaki ürkek ve telaşlı ses; "Özür dilerim sizi rahatsız ediyorum lakin aramak zorundaydım!" cümlesiyle sözlerine başladı! Ve devam etti:

"Ben eşi Cuma günü doğum yapmış olan 3 günlük bir babayım! Doğumdan sonra dünyaya gelen evladımın gözünde bir parça mevcut! Bana 'Çocuğunuzun gözünde et beni var!' dediler! Bu teşhisi de servisteki hemşire koyuyor! Bazıları da çocuğumun gözündeki et için 'Doğum sırasında olmuştur!' diyor! 3 Gündür teşhis koydurabilmek için hastanede göz doktoru bulamıyorum! Bölgenin milletvekiline kadar ulaştım derdime çare bulamadım! Ne hastane yönetimi sorunumla ilgileniyor ne de kendim eşim ve çocuğumun sorununu çözemiyorum! Abi, n'olursun derdime bir çare!"

Beyler bu feryadı duyun ve henüz 3 günlük 'baba' ve de 'annelik' heyecanı yaşayan şu genç kardeşlerimizle birlikte sağlık sorunu yaşayan minik yavrumuzun sorununu tez elden çözünüz!

Bu durum ne Çankırı'ya ne de 2019 Türkiye'sine yakışmıyor!

Diyeceksiniz ki; Çankırı Devlet Hastanesi'nde 'başhekim' var mı ki bunlar yaşanmasın?

Diyeceksiniz ki; Çankırı'da 'İl Sağlık Müdürü' var mı ki bunlar yaşanmasın?

Diyeceksiniz ki; Çankırı'da şehri yöneten, şehrin sorunlarını çözme gayretinde olan bir 'Vali' var mı ki bunlar yaşanmasın?

Diyeceksiniz ki; Çankırı'da şehrin sorunlarına sahip çıkan, vatandaşının derdiyle ilgilenen bir 'milletvekili' var mı ki bunlar yaşanmasın?

Diyeceksiniz ki...!

İşte onu demeyin! 

SÖZCÜ18

HABERİMİZLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ

Sabah saatlerinde yayına verdiğimiz haberimizle ilgili olarak son gelişmeyi okuyucularımızla paylaşalım:

3 Günlük yeni doğan yavrunun babasını Hastane Başhekim Yardımcısı ile görüştürdük. Dünyaya geleli henüz 3 gün ve gözünde et parçası bulunan bebek, hemşire nezaretinde Başhekim Yardımcısının (kendisi aynı zamanda göz doktoru imiş!) odasına götürüldü! (Bu durum da ayrı bir skandal) Ve yapılan ilk muayene sonrasında "Bu duruma bizim hastane şartlarımızda müdahale etmemiz mümkün değil! Alet edevat eksiğimiz mevcut! O yüzden siz bu hastamızı Ankara'da, tarafınızca uygun görülecek bir hastaneye götürerek gerekli müdahalede bulunulmasını sağlayınız" dileği ve yazılan geçici bir reçete ile makamdan uğurlandı!

3 Gün önce dünyaya gelmiş minik yavrunun babası da; Tamamen kendi imkanları ile Ankara'da ulaştığı bir göz doktorunun dinlediği şikayet sonrası; "Çocuğa bu müdahaleyi bugün-yarın yapmamız mümkün değil! Bir ay sonra bu müdahaleyi yaparız" tespiti ile az da olsa 72 saattir çektiği sıkıntıdan arınarak ve de son konuştuğu doktorun telkinleriyle sakinleşerek normale dönebildi!

Bizleri soracak olursanız!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak ilk telefondan son görüşmemize kadar yaklaşık 20'ye yakın ve toplamda iki saati aşan telefon görüşmesinden sonra 3 günlük minik yavru ile birlikte anne-babalarının 'şimdilik' kaydıyla kavuşmuş oldukları huzurun mutluluğu ile birlikte yeni 'hastane' (!) haberlerine yelken açmış durumdayız...

Kalın sağlıcakla...

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler