Çankırı Devlet Hastanesi'nde istenmeyen ölüm

Çankırı Devlet Hastanesi'nde istenmeyen ölüm

Çankırı Devlet Hastanesi'nin 2'nci katında yataklı tedavi gören Şabanözü Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden emekli Sefer Özeroğlu, gece 03:00 dolaylarında kendini camdan aşağıya atarak yaşamını sonlandırdı.

Çankırı Devlet Hastanesi'nde dün gece yaşanan elim olayda Covid-19 testi sonucu pozitif çıkan ve 5 gündür yataklı tedaviye alınan alzheimer hastası olduğu öğrenilen emekli Sefer Özeroğlu (65) bulunduğu 2'nci kattan aşağıya atlayarak feci şekilde yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre gece yarısı saat 03:00 dolaylarında gerçekleşen elim olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma devam ederken, merhum Özeroğlu'nun ölümü, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

ALZHEİMER HASTALARI İÇİN ÖZEL ODA TANZİM EDİLMELİ Mİ?

Konuyla ilgili görüştüğümüz Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaşanan vak'a ile ilgili olarak "Alzheimer hastaları sadece yakınlarını tanımakta zorluk çekmiyorlar. Bu hastalar bulundukları ortamın değişimi sonucunda kapı ile pencereyi ayırdetmede de sıkıntı yaşıyorlar. Hastamızın tedavi gördüğü odadan çıkarak yan taraftaki odanın yarım penceresini zorlayarak böylesi bir eylemi gerçekleştirmiş olması gerçekten çok üzücü. Benzer olayların yaşanmaması için hastane yönetimlerimizin bugün için 'tutuklular'a uyguladığı yalıtılmış oda uygulamasını böylesi hastalar için de uygulama ihtiyacı doğurabileceğini düşünüyoruz" dediler.

cankiri-hasta-resim-012.jpg
Sefer Özeroğlu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler