Çankırı Devlet Hastanesi'nde Vali Aktaş'a 'ameliyat' torpili!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde Vali Aktaş'a 'ameliyat' torpili!

Göreve geldiği ilk aylarda öğretmen olan eşinin Çankırı'ya tayin edilmesinden 24 saat sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 'müdür yardımcısı' olarak atanması skandalına imza atan Vali Hamdi Bilge Aktaş yeni bir skandala neden oldu.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu haber kesinlikle ve de kesinlikle; 'Alçakça bir haber' (!) değildir... Bu haberin birincil özelliği "her daim içinde yaşadığı topluma 'sorumluluk' duygusuyla hareket eden bir gazetecinin görevini yerine getirme" kaygısından öteye geçmediğinin göstergesi olarak değerlendirilmesini istiyorum...

Şimdi gelelim haberimize...

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş Devlet Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirerek halen istirahat halinde... Kendisine ben de 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum... Dünkü 'şehit cenazesi'nde görülmemesinin nedeni de geçirdiği operasyon nedeniyle hastanede bulunduğu için gidememiştir bunu da ayrıca not edeyim.

Haberin can alıcı noktası Vali Aktaş'ın 'operasyon' (!) geçirdiği hastane yönetiminin içinde bulunduğu 'zavallı duruma' bakış açısı ve Vali Aktaş'ın hastanede yaşanan kaosa karşın daha öncesinde "hanımefendi Aktaş" için gösterdiği zaafiyeti bu kez de kendi şahsı için kullanmış olmasıdır!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde 29 Nisan 2019 Pazartesi sabahından itibaren 5 anestezi uzmanından 4'ü İZİNLİ'dir!

Ve bugün itibariyle de Çankırı Devlet Hastanesi'nde 1 (yazıyla bir) anestezi uzmanı görev yaptığı için yönetim, ameliyathanenin kapısına kilit vurmuş durumda!

Haber yayına hazırlandığı saatlerde dahi hastanede yapılması gereken 'ameliyatlar' için vatandaş 4 anestezi uzmanının izinden gelmesini bekliyor!

Hal böyle iken Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Devlet Hastanesi'ne yıllardır yaşadığı sorun nedeniyle Çankırı Devlet Hastanesi'ne yatırılıyor ve 'başarılı operasyon' gerçekleştiriliyor...

Hastane koridorlarında kendisi ya da yakını için 'ameliyat' olması gerekenler 'izinli anestezi uzmanları' (!) nın dönüş yapmasını beklerken aldıkları bu haberle öfkeden deliye dönüyor ve hastane koridorlarında "Vali'nin canı can da bizim canımız patlıcan mı?" feryadını basıyorlar!

Konuyla ilgili olarak 'bayram tatili' olmasına rağmen haber merkezimize ulaşan bilgiler bizi hiç mi hiç şaşırtmadı! 

Neden derseniz; Öncelikli olarak aklımıza yine bu sayfalardan okuyucu ile buluşturduğumuz "Çankırı Valisi'nin eşi bir günde nasıl atandı" haberi geldi...

O haberde yaşanılanlar ulusal medyada da önemli bir yer tutmuş ve 'atama' operasyonunda U dönüşü yapılmıştı!

Yaşanan son durumda U dönüşü beklemiyoruz! 

Ancak ortaya çıkan durum ne yazık ki bizlere Vali Aktaş hakkında altını kalın çizgilerle çizebileceğimiz tek cümlelik bir YORUM yapma hakkı veriyor:

"Kendisinin ve ailesinin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan bir kişinin, devletin en önemli görevlerinde yer almaması gerek."

Nokta...

Vedat BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler