Çankırı Devlet Hastanesi'nin çöpü halk sağlığını tehdit ediyor

Çankırı Devlet Hastanesi'nin çöpü halk sağlığını tehdit ediyor

Vatandaşın yaşadığı sağlık sorunlarının tedavi merkezi olan Devlet Hastanesi, çöp ve atıklarını eski hastane bahçesine atarak çevrede mikrop yuvası yarattı! Yaşanılanlardan çevre sakinleri bir hayli şikayetçi.

Verdiği ve de veremediği hizmetleriyle Çankırılı'nın gündeminde olan Çankırı Devlet Hastanesi yeni bir icraatiyle yine Sözcü18 sayfalarına konuk oldu!

Mevcut Çankırı Devlet Hastanesi yönetimi, ürettiği çöpleri Aksu mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan eski hastane bahçesine dökmeye başlayınca çevre sakinleri infial gösterdi. Vatandaşın sağlığından birinci derecede sorumlu olan sağlık çalışanlarının icraatlarıyla (!) ortaya çıkan manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getiren çevre sakinleri "Olacak iş değil! Aylardır bu mahallede huzur bırakmadılar! Ellerine ne geçerse buraya taşıyorlar! Ortaya çıkan manzarayı aylar öncesinde İl Sağlık Müdürlüğüne, sonra da Valiliğe şikayet dilekçesi vererek bildirdik. Gel gör ki mahallemizin sorunuyla ilgilenen tek bir Allah'ın kuluna rastlamadık! Hastane yöneticileri sergilemiş oldukları icraatla bizlerin sağlığıyla oynuyor" dediler.

cankiri-hastane-pislik-bahce-resim-05.jpg

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DE KONUYA DUYARSIZ KALDI?
Eski Hastane çevresinde yaşayan duyarlı vatandaşlardan İl Sağlık Müdürlüğü'ne aylar öncesinden bir 'şikayet' dilekçesi verildi. Vatandaşın dilekçesine olumlu-olumsuz herhangi bir yanıt vermeyen İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak tek bir hamle yapmadı. Bunun üzerine Çankırı Valiliği'ne 7 Mart 2019 tarihinde bir 'şikayet' dilekçesi daha verildi! Çankırı Valiliği bu dilekçeyi "Şikayetiniz İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmiştir"den öteye geçmedi!

Görev yaptığı bölgede halkın sağlığıyla birincil derecede ilgilenmesi gereken kurumun aylardan bu yana vatandaşın şikayetine duyarsız kalması, masaya yatırılarak değerlendirilmesi gereken bir durum! Temennimiz odur ki Aksu Mahallesi'nde yaşanan bu fecaat durum daha fazla gündemde kalmaz ve özelikle bu sahneyi yaratan sözde etkili-yetkili kişiler de ortaya serdikleri başarılı icraatlarının (!)! mükafatını yakın zamanda alırlar...

pislik-cankiri-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler