Çankırı Gençlik Zirvesi! 10 Numara 5 yıldız

Çankırı Gençlik Zirvesi! 10 Numara 5 yıldız

Geride bıraktığımız pazar günü İstanbul - Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Çankırı Gençlik Zirvesi" gerek proje gerekse organizasyon açısından 'Çankırı'nın toprağından çömlek olmaz' görüşünü adeta sonlandırdı..

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından organizasyonu gerçekleştirilen ve Genel Sekreter Ali Karaabalı'nın projelendirerek Vakıf'tan burs alan yaklaşık 30 Çankırılı üniversite öğrencisinin görev aldığı "Çankırı Gençlik Zirvesi" Pazar günü İstanbul-Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çankırılı senarist ve tiyatro sanatçısı Eray Yasin Işık'tan, Tamer Kıran'a, Orhan Kural'danFaik Tunay'a, Çankırılı başarılı iş insanı İlker Karataş'tan Prof. Dr. Orhan Kural'a kadar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, girişimci Duygu Yılmaz, ÇANDEF eski başkanlarından Zekeriya Açıkgöz ile, Gökhan Demir, Şenol Özdemir ve Cemre Tutar'ın konuşmacı olarak katıldığı zirve, gerek ön hazırlıklar gerekse etkinlik günü sergilenen sunum ve görev anlayışı-sorumluluk açısından tam anlamıyla "10 Numara 5 Yıldız" bir organizasyon olarak hafızalarda yer alacak.

İLKER KARATAŞ: ÇOK DUYGULANDIM
Gençlik Zirvesi'nin konuşmacılarından iş insanı ve uzun yıllar Vakıf yöneticiliği yapan İlker Karataş Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaptığı değerlendirmede; "Genç kardeşlerimizin böylesi bir organizasyonla bizlerin karşısına çıkmış olması çok sevindirici. Beni arayıp konsepti aktardıklarında 'işte bu' demekten kendimi alamamıştım. O heyecanla da programda yer almayı kabul ettim. Böylesi bir organizasyonun çok daha farklı mekanlarda daha geniş kitlelerle birlikte yaşanması gerektiğinden yola çıkarak, ikincisinin ve gerekiyorsa üçüncüsünün yapılması konusunda üzerime ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırım. Emeği geçenleri, katkı verenleri kutluyor, Çankırı'nın gençlerine fırsat verildiğinde neleri yapabileceğinin önemli göstergesi olan bu organizasyonun uzun süre hafızalarımızda önemli bir yer işgal edeceğini düşünüyorum. Genç kardeşlerimiz beni ziyadesiyle duygulandırdı." dedi.

VAKIF BAŞKANI MUSTAFA CAN: GURUR DUYDUM
Gençlik Zirvesi sonrasında düşüncelerini aldığımız Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can da; "Proje ile ilgili olarak fikirlerini ortaya koyan Ali Karaabalı kardeşimize sizlerin aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Üniversiteli kardeşlerimizle oluşturmuş olduğu ekibiyle birlikte hayalindeki organizasyonu bizlerin de desteğiyle başarıyla yerine getirdi. Vakıf Başkanı ve şahsım olarak böylesi projelere her daim destek vermeye hazırım. Özellikle üniversiteli gençlerimizin gelecek ile ilgili hayallerini daha pozitif, daha rasyonel ve gelişimlerini hızlandıracak alanlara çekebilmenin gayretinde olan bir iş insanı olarak benzer organizasyonlara hız vereceğimiz bir süreci de böylece başlatmış olduk. Bununla birlikte fırsat ve imkan verildiğinde Çankırılı gençlerimizin de çağı yakalamakta hiç mi hiç zorluk çekmediğine birlikte şahit olduk" dedi.

VEDAT BEKİ: 'ÇANKIRI'NIN TOPRAĞINDAN ÇÖMLEK OLMAZ' DEYİMİ BENİM ŞAHSIMDA,
BU ORGANİZASYON İLE ÇÖPLÜĞE UĞURLANMIŞTIR!
Organizasyonun konukları arasında bulunan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, Gençlik Zirvesi ile ilgili düşüncelerini ise; "Çok iddialı olacak lakin gönül rahatlığı ile dile getirmek istediğim temel cümlem; 'Çankırı'nın toprağından çömlek olmaz' deyimi bu organizasyonun tarihi olan 21 Nisan 2019 Pazar gününden itibaren deyimler çöplüğünde yerini almıştır! Projeyi hayata geçiren Vakıf yönetimi başta olmak üzere, Ali Karaabalı ve etkinlikte görev alan yaklaşık 30 üniversiteli gençlerimizi disiplinli ve özverili çalışmalarından dolayı canı gönülden kutluyor, tebrik ediyor ve de her birini ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum... Aynı özveri ve disiplin içerisinde genç kardeşlerimin gelecek yıl benzer bir organizasyonu daha yukarı segmentlere taşıyacağından hiç şüphem yok. Sözcü18 olarak gelecek yıllarda yapılacak olan organizasyonların Medya Sponsoru olmaya da talibiz" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...

cankiri-genclik-zirvesi-sozcu18-resim-00000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler