Çankırı İl Genel Meclisi'nde başkanlık yarışı!

Çankırı İl Genel Meclisi'nde başkanlık yarışı!

31 Mart seçimleri ardından yeniden oluşan Çankırı İl Genel Meclisi yeni başkanını seçmek üzere toplanıyor. Kulislerden elde edilen bilgilere göre yarışta Mustafa Çıbık ve Ruhi Şeker isimleri gündemde...

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler sonrasında yeniden oluşan 27 sandalyeli Çankırı İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı mazbatalarını aldılar. Yasaya göre mazbataların tesliminden sonra ilk 5 gün içerisinde toplanacak olan Meclis üyeleri yeni başkanlarını seçecek.

27 Sandalyeli Meclis'in 18 üyesi AKP, 8'i MHP ve biri de bağımsız üyeden oluşmakta.

Siyasi kulislerde İl Genel Meclisi Başkanlığı için AKP'nin Çankırı Merkez adaylarından 1. sıradan seçilen Ruhi Şeker ile 2. sıradan seçilen Mustafa Çıbık'ın aday olacağı konuşulmakta. 

AKP'Lİ RUHİ ŞEKER'İN BAŞKANLIĞI + MALİYET GETİRMİŞTİ!
Bilindiği gibi geçen 5 yıllık dönemde İl Genel Meclisi Başkanlığını AKP'nin Kurşunlu listesinden seçime giren Ruhi Şeker yapmıştı. Şeker'in başkanlığı döneminde de, Meclis Başkanlarına tahsis edilen şoförlü makam aracı mesai günlerinde sabah Kurşunlu'ya giderek kendisini alıp Çankırı'ya getirmiş, sonrasında yine akşam alıp Kurşunlu'ya götürmüştü!

Bu durum başta siyasi kulisler olmak üzere Çankırı kamuoyunda yeri geldiğinde tepkilere neden olmuş ve "Çankırı halkı böylesi bir mali ve zaman kaybı doğuran külfete neden katlanıyor? İl Genel Meclisi Başkanlığı yapacak isim Çankırı'da yok mu?" sorusunu da ortaya çıkartmıştı!

Bugün için sokaktaki vatandaş; Yeni oluşan İl Genel Meclisi'nin seçilecek başkanının Çankırı'da ikamet eden bir isim olmasından yana kullanmasını isterken, AKP kurmaylarının da bu yönde hareket ederek Mustafa Çıbık'ı seçime 'başkan adayı' olarak sokması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler