Çankırı İl Özel İdare çalışanı 4 isim serbest bırakıldı

Çankırı İl Özel İdare çalışanı 4 isim serbest bırakıldı

Kastamonu merkezli 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarında dolandırıcılık, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 10’u tutuklandı.

EDİNİLEN bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşlarında dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla 32 şüpheliye yönelik 27 Nisan sabahı operasyon düzenlenmişti.

Kastamonu merkezli Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kastamonu’da emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli sorgularının ardından serbest bırakılırken, 24 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan 24 şüpheliden B.Y., C.Y., M.M.Y., İ.P., E.K., S.Y., M.B., E.Ö., C.G. ve S.T. tutuklanırken, 14 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILANLAR ARASINDA 4 ÇANKIRI İL ÖZEL İDARE PERSONELİ DE VAR

Öte yandan sorguları Kastamonu Emniyeti'nce sorgulamaları yapılan Çankırı İl Özel İdare çalışanı İ.H., K.A., İ.Y. ve H.G mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılanlar arasında bulunmakta.

İL ÖZEL İDARE'DE SERBEST BIRAKILANLARLA İLGİLİ ÖZEL ÇALIŞMA

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Kastamonu Emniyeti tarafından ifadeleri sonrasında serbest bırakılan 4 İl Özel İdare çalışanı hakkında, Özel İdare Genel Sekreterliği gözaltına alınmalarına neden olan dosya hakkında daha geniş bilgi elde edebilme adına soruşturmayı yürüten savcılığa yazı yazarak olaydaki rollerini detaylı bir şekilde öğrenme yoluna gitti.

Özel İdare Genel Sekreterliği'nin 4 çalışanla ilgili olarak 'görev değişikliği'ne gideceği de gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler