Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nden "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası" etkinliği

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nden "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası" etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğü'nce Taşmescit önünde, kanser taramalarının ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Kanseri Birlikte Yenebiliriz" temalı etkinlik düzenlendi.

ÇANKIRI İl Sağlık Müdürlüğü'nce "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası" etkinlikleri kapsamında dün saat 14:00’de, Çankırı'da Selçuklu Dönemi'nden kalma en önemli yapılarından olan ve şifahane ve darulhadis olarak yapılmış Taşmescit önünde, kanser taramalarının ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Kanseri Birlikte Yenebiliriz" temalı etkinlik düzenlendi.

Son yıllarda yapılan çalışmalar, kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğunu göstermektedir. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi, toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılarak farkındalık oluşturulması ve ücretsiz kanser taramalarına halkın katılımını artırmak kanserle mücadelede oldukça önemlidir.

HAFTA BOYUNCA VATANDAŞLAR 'TARAMA'YA DAVETLİ

Etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya tarama yaş grubundaki tüm vatandaşlarımızı taramalarını yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarına davet etti. Sarıkaya; Hafta boyunca yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmalarını yürüten tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek günün etkinliğini sonlandırdı.

cankiri-huseyin-sarikaya-kanser-haftasi-resim-02.jpg

tasmescit-kanser-haftasi-huseyin-sarikaya-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler