Çankırı insanının 'öz'deki duruşunu Gülşen Hayta gösterdi

Çankırı insanının 'öz'deki duruşunu Gülşen Hayta gösterdi

Geride bıraktığımız gün içerisinde ulusal medyada yer alan bir haber ve haber sonrası yaşanan gelişmeler, uzun süredir eşine-benzerine haslet kaldığımız, Çankırı insanının kaybolmaya yüz tutmuş mayasını bizlere gösterdi... İşte o ayrıntı...

Önce Çankırı'da yaşanan olayın ayrıntılarını haberden okuyalım:

"Çankırı'da oturan Gülşen Hayta (46), tıp fakültesi okuyan oğlunun eğitimi ve engelli annesinin tedavi masrafları için biriktirdiği 15 bin TL'yi, çalınma ihtimaline karşı kuzine sobaya sakladı. Hayta, ısınmak için sobayı yakınca tüm birikimi kül oldu.

Kent merkezinde İncili Çeşme Mahallesi Tosya Caddesi üzerinde gecekonduda engelli annesi Hamide Hayta (84) ile birlikte oturan ve yıllar önce eşinden ayrılan 1 çocuk annesi Gülşen Hayta, biriktirdiği 15 bin TL’yi, yaz sıcağında yakmadığı kuzine sobasına sakladı.

KÖMÜR ATIP YAKTI
Hayta, geçen hafta annesi Hamide Hayta’nın üşüdüğünü söylemesi üzerine içinde para olduğunu unuttuğunu sobayı kömür atıp yaktı. Bir süre sonra kapağını açtığı sobadan hala duman yükseldiğini görünce kontrol eden Hayta, sakladığı paranın yandığını gördü. Hayta, daha güvenli olacağını düşünerek sobaya sakladığı paranın yanması üzerine büyük üzüntü yaşadı. Gülşen Hayta, şu ifadeleri kullandı:

"Sobayı kaldıracağız diye biriktirdiğim parayı kuzine sobaya saklamıştım. Evimiz gecekondu olduğu için evin kilidi de yok emniyetli olmadığı için en akıllı yerin burası olduğunu düşündüm. Geçen hafta hava soğuk geçmişti. Annem ‘üşüdüm, sobayı biraz yak’ dedi. Ben de kovaya biraz kömür attım, odun attım yaktım. Aradan 1-1,5 saat geçti, kapağı açtım, duman çıkıyordu. İçinde patates unuttum sanıyordum. İçinde paraları görünce aklıma geldi. Can havliyle ‘kurtarabilir miyim’ diye elimle almaya çalıştım; ama iş işten geçti, elim yandı, halı yandı."

cankiri-yanan-paralar-resim-012.jpg

ÖĞRENCİ OLAN ÇOCUĞU İÇİN BİRİKTİRMİŞ
Parayı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan oğlu için biriktirdiğini belirten Hayta, “4’üncü sınıf öğrencisi. Hiçbir gelirim yok, sağdan soldan gelen paralardı. Biriktirdim, oğlum gelince hesabına yatırsın istedim. Eğitimi için kullanıyordu. Elimden bir şey gelmiyor. Allah kimsenin başına vermesin” ifadelerini kullandı."

HABER SONRASI YAŞANAN GELİŞME VE...
Yukarıda yaşanan olayla ilgili ilk haber Pazartesi günü ajanslara düştü... Haberin yayımlanmasından sonra İstanbu'da başarılı sosyal çalışmalara imza atmış Çankırı Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetiminden arandık. Konuyla ilgili bilgimiz olup olmadığının sorulmasından sonra "Aileye ulaşmak istiyoruz. Yardımınız olur mu?" denildi.

Çankırı'nın medar-ı iftiharı olan ve Kaptan Mustafa Can'ın başkanlığındaki Vakıf yönetiminden gelen bu talebe Sözcü18 Haber Merkezi olarak "hayır" dememiz mümkün olur muydu?

Tabi ki hayır...

Çalışmaya koyulduk ve aileyle birlikte Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde halen öğrenimine devam eden kardeşimize ulaştık. Ve elde ettiğimiz iletişim bilgilerini de akabinde Vakıf Yönetimindeki görevli arkadaşımıza ilettik...

Pazartesi akşamı yapılan Vakıf Yönetim Kurulu toplantısında gündeme gelen konu; "sobada yanan para"nın fazlasıyla aileye 'yardım' başlığı altında bağış olarak verilmesiydi... Toplantıdan çıkan karar da bu doğrultudaydı... Ve karar aileye yine Vakıf yönetiminin görevlendirdiği isim üzerinden bildirildi...

İşte bu bildirimle birlikte ailenin cevabı masamıza ulaştı! Masamıza ulaşan bilgi; Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş 'özde Çankırılı' insanını bizlere yeniden kavuşturuyordu... İşte bizlerde bu kanaati oluşturan o mesaj:

"Sevgili arkadaşlar; Aile ile görüştüm büyük bir tevazu göstererek parayı Merkez Bankasından alma ihtimallerinin olduğunu daha ihtiyaçlı kişilerin olabileceğini söyleyerek geri çevirdiler imkan olursa öğrencimize burs vermemizi rica ettiler  bizde konuyu bankanın kararına göre tekrar görüşmek üzere erteledik."

gulsen-hayta-resim-012.jpg

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK DA ARADI
Edinilen bilgilere göre Gülşen Hayta'nın yaşadığı talihsiz olay nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da kendisine ulaştı ve yardım elini uzattı. Gülşen Hayta, kaybettiği parayı aldığını ancak fazlasını almayacağını ve ihtiyaç sahibi diğer insanlara yardım edilmesini istedi. Bakan Berat Albayrak'la yaptığı telefon konuşmasında bu talebini de kendisine söyledi.

Alkışlar; Gülşen Hayta hanımefendiye gelsin...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler