Çankırı, IPA Hibe Programı Altyapı Proje çalışmalarından çıkartıldı!

Çankırı, IPA Hibe Programı Altyapı Proje çalışmalarından çıkartıldı!

Çankırı, AB'den sağlanacak yaklaşık 60 milyon euroluk 'Atıksu projesi' gerçekleşme şansı 25 Kasım itibariyle sıfırlandı.

2013 yılında başlayan AB IPA Hibe Projesi kapsamında Türkiye’de pilot olarak seçilen ve Lot 2’deki yedi ilin arasında yer alan Çankırı, detay projelerinin hazırlanmasının ardından AB Türk Delegasyonu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı üyeleri ve projenin yürütücüsü CDM Smith Firması yetkilileri ile birlikte proje kapsamında saha gezilerini tamamlayarak değerlendirme toplantısı geçtiğimiz yıl Eylül ayında Çankırı'da gerçekleştirilmişti..

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği son dakika bilgisine göre; Dünya standartlarında bir Atık Su Arıtma Tesisi’nin Çankırı'ya kazandırılması yönünde yıllardan bu yana yapılan çalışmalar geçtiğimiz günlerde Bakanlıktan gelen bir yazı ile sonlandı!

Bakanlık, Avrupa Birliği IPA Hibe Projesi kapsamında 24 ilde sürdürdüğü proje listesinden Çankırı'yı düşürdü!

ÇANKIRI LİSTEDEN NEDEN ÇIKARTILDI?
Yaşanan yeni gelişme bizlere "Çankırı AB'nin IPA Hibe Projesi" kapsamı dahilinde 24 il için uygulanan proje listesinden neden ve kimlerin ihmali sonucu çıkartıldı?

bakanlik-sayfa-cevre-ve-sehircilik-atiksu-projesi-cankiri-yok-resim-011.jpg
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sayfasında yayınlanan yeni listede Çankırı yok...

2019 YILINDA TAMAMLANACAKTI!

belediye-toplanti-ab-ipa-hibe-proje-resim-011.jpg
"Çankırı Belediyesi’nin içme suyu ve atık su konularındaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi aşamasında; Aşağıpelitözü köyü hazine arazisinde, Çankırı Belediyesi’ne tahsisi yapılan toplam 97.023 metrekarelik alan içinde, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Yetkililer projenin izin ve ruhsatlarının alınmasının ardından 2017’de inşaat aşamasına geçilmesini, tesisin de 2019 yılında tamamlanmasını öngörüyor." (Çankırı Belediyesi 2/9/2015 tarihli basın bülteni)

BU ŞEHRİN SİYASİLERİ NE İŞ YAPIYOR?
Yaşanan gelişmeler ışığında baktığımızda Çankırı'nın yine garip ve yine 'sahipsiz' bırakıldığı apaçık ortada! 

Çankırı'nın mevcut siyasi temsilcileri AKP Çankırı milletvekilleri Av. M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konuyla ilgili bugüne kadar yaptığı işleri hangi düzeyde takip ettiği soru işareti!

Bununla birlikte mevcut Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in görevi devraldığı 5 Nisan'dan bu yana proje ile ilgili çalışmaları ayrı bir soru işareti?

İşin gerek siyasi ayağı gerekse yerel yönetim ayağı olarak ortada olanların Çankırı'nın geleceğini önemli ölçüde ilgilendiren böylesi bir projeden 'kırmızı kart' görerek saf dışı kalması konusunda kimse çıkıp da 3 cümle söylemeyecek mi?

Sözcü18 ve Çankırı kamuoyu konuyla ilgili öncelikli olarak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'den ve sonra da bu şehri TBMM'de temsil eden Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'ndan açıklama bekliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler