Çankırı İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda öğrenci velisinden öğretmene darp!

Çankırı İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda öğrenci velisinden öğretmene darp!

Son dakika bilgisine göre; İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda öğrenci velisinin bir öğretmeni darp etmesi sonucu ortalık karıştı. Okul öğretmenleri olayı protesto ederek eğitimi tatil ettiler...

Edinilen bilgiye göre, Makas fabrikasında güvenlik görevlisi olan Hayati Akar isimli kişi, çocuğunu darp ettiği iddiasıyla İsmet İnönü Ortaokuluna geldi ve öğretmen M.S.'yi ders sırasında dışarı çağırarak koridorda darp etti. Hayati Akar, olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olay sonrası okulda eğitime yarım gün ara verilirken olay anı ise okulun güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

İLGİLİ HABER
Çankırı'da darp edilen öğretmen için yüzlerce kişi yürüdü - TIKLA

SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN SÖZCÜ18'E KONUŞTU
Öğrenci velisi tarafından saldırıya uğrayan ve darp edilen Türkçe öğretmeni M.S. Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuştu. Öğretmen M.S; "Öğrenci benim öğrencim de değil! Olayla ilgili ifademi polise verdim. Öğrenci velisinin beni neden darp ettiğini bilmiyorum! Saldırının nedenini onlar biliyor. Olay koridorda gerçekleştiği için kameralar kayıt yapıyordu! Ben de şu an yaşadığım olay nedeniyle psikolojik olarak iyi durumda değilim. Daha fazla konuşmak da istemiyorum. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim" dedi.

Öte yandan öğretmene saldıran Hayati Akar'ın polis tarafından gözaltına alındığı ve yarın Cumhuriyet Savcısı'nın alacağı ifade sonrası hakim karşısına çıkartılacağı öğrenildi.

ELİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA SINIFIN
KAPISINA KADAR GELEN SALDIRGAN ORTADAYKEN
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE AÇIKLAMA YAPIYOR!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, saldırganın elini kolunu sallayarak hem öğretmenin ders yaptığı sınıfa kadar gelebilmesi konusunda tek bir cümle etmezken; yaptığı açıklamada; "Eğitim çalışanları; veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar." diyebiliyor! 

İLGİLİ HABER
Son dakika... Öğretmeni darp eden öğrenci velisi serbest bırakıldı - TIKLA

İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk açıklamasın devamında ise; "İsmet İnönü Ortaokulunda görev yapan meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, bu menfur saldırıda mağdur olan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öğretmenimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle öğretmenimizin şahsında, tüm eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacağız." dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSTİFA ETMELİ? ETMİYORSA DA
SİYASİ İRADE GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİ... HEM DE ACİLEN...

Çankırı'nın ilçelerinde 50-60 öğrencisi olan okullara güvenlik görevlisi verilirken, şehrin merkezinde yaklaşık bin 500 öğrencisi bulunan bir okula tek bir güvenlik görevlisi (o da bayan) yeterli olabilir mi?

Şehrin merkezinde bulunan bir okuldaki öğretmenin can güvenliğini koruyamayan İl Milli Eğitim Müdürü yaptığı açıklamada; "... Bu bilinçle öğretmenimizin şahsında, tüm eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacağız." diyebilme hakkına sahip değildir!

Böylesi açıklamalar çok net olarak ifade edelim ki; göz boyamaktan ibarettir!

Mağdur olan öğretmen ve öğretmenlerin yaşadıkları travmaların ancak ve ancak gazını almaya yöneliktir!

Halen koltuğunda oturan ve yaşanan olaydan hiç mi kendi payına 'sorumluluk' hissetmediğini yaptığı açıklama ile ortaya koyan Sayın İl Müdürü, oturduğu koltuktan bir an önce 'istifa' etmeli, etmiyorsa da siyasi irade gereğini yerine getirmelidir. Tabii ki; Çankırı'da eğitim camiasında yaşanan düzensizlikler bitirilmek isteniyorsa...

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
104 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler