Çankırı Karatekin Üniversitesi, YÖK kurallarına karşı geliyor! Yetmiyor, akademik personele 'mobbing' uyguluyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi, YÖK kurallarına karşı geliyor! Yetmiyor, akademik personele 'mobbing' uyguluyor!

Tartışmaların göbeğinde olan Çankırı Karatekin Üniversitesi, yaptığı son hamle ile YÖK'ün kararlarına karşı çıkıyor. Daha da kötüsü, 'hülle' yaparak akademi dünyasında 'biz yaptık oldu' modelini hayata geçirme gayretine girişiyor... Nasıl mı?

Çankırı Karatekin Üniversitesi, YÖK'dan 'Eğitim Bilimleri' adıyla yüksek lisans açma talebinde bulunda ancak YÖK reddetti. Ardından Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı'nda yüksek lisans açmak istedi YÖK kabul etti. Bir anabilim dalında Yüksek Lisans açabilmenin ön koşulu en az 3 öğretim üyesinin olması! Lakin üniversitenin 'Eğitim Bilimleri' bölümünde ilan verildiği tarih başta olmak üzere bugün de 2 öğretim üyesi mevcut! Üniversite yaptığı bu icraatle de yetinmedi! İlk ilana çıktığı gün 'Eğitim Bilimleri' adı daha sonrasında 'hülle' yapılarak 'Eğitim Programları ve Öğretim' ismini aldı! Yapılan tüm bu işlemler YÖK kurallarına aykırı!

Anlayacağınız Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı yapmış olduğu bu icraatiyle YÖK'ü tanımıyor! Hatta hatta YÖK'ün koyduğu kuralları elinin tersiyle bir kenara iterek kendi 'kurallarını' (!) işleme koymakta beis görmüyor...

Karatekin Üniversitesi'nin web sayfasında yer alan o ilan:

karatekin-uni-ilan-yok-karsi-resim-07.jpg

REKTÖR'DEN AKADEMİK PERSONELE MOBBİNG UYGULAMASI!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük koltuğunda oturan Prof. Dr. Ayrancı'nın 'keyfi' uygulamaları yukarıda verdiğimiz son icraatle bitmiyor! Rektör Ayrancı, üniversitede görevli akademik personele sabah 08:00, akşam 17:00 mesaisi uygulamasını, konuyla ilgili herhangi bir yasa olmamasına karşın 'imza' karşılığı yerine getirilmesini emrediyor ve bu emri uygulatıyor!

Karatekin Üniversitesi'nde görevli akademik personel, mesaiye girerken üniversitede görevli büro elemanının masasındaki deftere imza atıyor, çıkışta da yine o büro elemanının masasına giderek günün ikinci imzasını atma zorunda bırakılıyor!

Anlayacağınız Rektör Ayrancı, bizatihi kendi akademik personeline 'mobbing' uyguluyor!

REKTÖR AYRANCI'YA AĞIR BİR SUÇLAMA DA OKUYUCU'DAN GELDİ!

Haberimiz yayımlandıktan sonra gelen ilk 'okuyucu yorumu' Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'yı hayli zor durumda bırakacak bir iddia! Okuyucumuzun habere yaptığı iki yorumdan ilki:

"Bu ne ki? FETÖ'cüleri koruyan ve FETÖCÜ olmayanlara zulüm yapan da kendisi. Örnek mi? (link verilmekte) adresinde FETÖCÜLÜKTEN hapis cezası alanlara akademik teşvik verilebiliyor! ..."

İLGİLİ HABER
Çankırı'da FETÖ sanığı akademisyene 2 yıl 6 ay hapis cezası - TIKLA

İşte o iddia ile ilgili yorum ve verilen linkte karşımıza çıkan tablo:

okuyucu-yorum-resim-07.jpg

onur-okyar-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler