'Çankırı Kent Vizyonu' için belediye ile üniversite işbirliği

'Çankırı Kent Vizyonu' için belediye ile üniversite işbirliği

Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile kenti güzelleştirmek ve sürdürebilir bir kent bilinci oluşturmak amacı ile karşılıklı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in ev sahipliğinde Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, teknik ekipler ve akademisyenler de katıldı. 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yerel yönetimler ile üniversite ve kentin bütünleşmesi için harekete geçti. Başkan Esen, yapmak istediği projelerine Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni de dahil ederek işbirliği yoluna gitti. İstişare toplantısında Çankırı’da yaşayan insanların daha nitelikli ve konforlu bir şehirde yaşaması için sosyal, kültürel ve çevresel kullanım alternatifleri sunulması amaçlanarak üniversitede görev yapan akademisyenler tarafından hazırlanan “Çankırı Kent Vizyonu İçin Öneriler Raporu” da Başkan Esen ve Rektör Ayrancı tarafından değerlendirildi. Toplantıda alınan karar ile Çankırı’nın peyzaj, kültür ve turizm alanlarındaki çalışmalarına üniversitenin de destek vereceği bildirildi. 

Rektör Ayrancı yaptığı değerlendirmede; rapor hazırlanırken öncelikli olarak mevcut durumun ortaya konulduğunu, kentin ihtiyaçları ile önceliklerinin sıralandığını ve Başkan Esen’in seçim vaatlerinin incelenerek önerilerin dört ana başlık altında toplandığını kaydetti. Raporda kent meydanı, otopark sorunu, Tatlı Çay rehabilitasyonu, çocuk doğa atölyesi, çocuk sokağı, Çankırı’nın sanayi ve turizm şehri olma yönünde kimliğinin geliştirilmesi, Tuz Mağarası’nın potansiyelinin kullanılması, spor temalı rekreasyon alanı, spor yürüyüş koridoru ve bisiklet yolları gibi konular yer aldı. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı başta olmak üzere birbirinden değerli akademisyenlerini kent bilincini geleceğe taşıma noktasında misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirten Esen ise “Hocalarımız bizler için değerli bir çalışma hazırladılar. Bu birliktelikten Çankırı için güzel şeyler çıkacağı aşikârdır. Ortak akıl ve ortak karar ile Çankırı için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Toplantı sonunda, rapor için oluşturulacak ortak komisyon ile raporun son şeklinin verilmesi ve çalışmalara başlanması kararı alındı.

baskan-universite-cankiri-ismail-hakki-esen-hasan-ayranci-resim-06.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler