Çankırı Meydan Savaşı'nda İsmail Hakkı'dan Zalım'a 10 numara çalım!

Çankırı Meydan Savaşı'nda İsmail Hakkı'dan Zalım'a 10 numara çalım!

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in şehre meydan kazandırma çalışmaları önünde büyük engel olarak çıkartılan ve içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Aile Sağlığı Merkezi ve marketin bulunduğu bina için çürük raporu alındı.

Çankırı'nın MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in; Göreve geldiği 2019 Nisan ayından bu yana üzerinde çalıştığı 'Çankırı Kent Meydanı' projesinin hayata geçirilmesinde Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı AKP'nin milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun karşı hamleleriyle (!) engellediği eski SGK binası için 'riskli yapı' (karot) belgesi aldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Başkan Esen'in eski SGK binası için aldığı 'riskli yapı' belgesi sonrası binada halen 'kiracı' olarak bulunan başta Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü olmak üzere, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Aile Sağlığı Merkezi ve ticari işletme olarak market işletmecisine '90 günlük tahliye' sürecini başlatan 14 Eylül 2020 tarihli yazıyı da gönderdiği öğrenildi.

90 GÜNLÜK SÜRE 14 ARALIK'TA TAMAMLANDI!

Çankırı Belediyesi'nden bina içerisinde bulunan kiracılara iletilen 'riskli yapıyı 90 gün içerisinde terk edin' muhtevalı yazının 14 Aralık 2020 Salı günü mesai saati bitiminde dolduğu öğrenilirken, başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı 'Aile Sağlığı Merkezi'nin kendilerine uygun yer arayışında olduğu bildirildi.

MARKET İŞLETMECİSİ "HAKKIMIZI YARGIDA ARIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak eski SGK binasında halen 'market işletmecisi' olarak bulunan Tuncay Koç'a ulaştık. Koç; "Sayın Belediye Başkanı içinde kiracı olarak bulunduğumuz binaya 'karot' yani yıkım kararı almış! Ben de yasal haklarımı kullanarak alınan kararla ilgili olarak 'Yürütmeyi durdurma' davası açtım. Mahkemenin vereceği kararı bekliyorum" dedi. 

Koç'un verdiği bir diğer bilgi ise; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Aile Sağlığı Merkezi'ne Belediyeden giden 14 Eylül 2020 tarihli 'tahliye' yazısının kendilerine 20 Kasım 2020 tarihli olarak geldiği iddiasında.

ÇÜRÜK BİNANIN DEĞERİ "İSMAİL HAKKI ÇANKIRI'YA
MEYDAN YAPMASIN! YAPARSA BİR KEZ DAHA SEÇİLİR"
ÖNGÖRÜSÜ (!) İLE SON İKİ YILDA 7 MİLYON LİRADAN
35 MİLYON LİRAYA YÜKSELDİ!

Gelelim haberimizin başlığında işaret ettiğimiz "Çankırı Meydan Savaşı"nın (!) perde arkasında yatan olaylara...

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'nin belediye başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı'nın ihtiyacı olan 'meydan' eksiğini tamamlama adına göreve gelmesinin hemen akabinde hazırladığı proje içerisinde yer alan ve mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait olan binayı kurum yetkilileriyle görüşerek satın alma teşebbüsünde bulundu.

Ankara'da başta kurum yetkilileri olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'da yapılan ikili-üçlü görüşmelerde Çankırı'daki mevcut binanın değeri 7 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Esen bu rakamı kabul etmesine karşın araya giren Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP'nin Çankırı milletvekili Salim Çivitçioğlu rakamı önce 9'a, sonrasında da zamana yayılarak 13, 15, 21, 25 ve en sonunda 35 milyon TL'ye kadar yükselmesine vesile olacak diyaloglara girişti!

Yaşanan tüm bu gelişmeler Cumhur İttifakı mensubu MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile AKP'li milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun arasına bırakın 'kara kedi'yi, koskoca bir "anlaşmazlık bohçası" girmesine neden oldu!

AKP'li milletvekili siyasi kulislerde "Belediye Başkanı bu projeyi hayata geçirirse önümüzdeki yerel seçimde bir kez daha ipi göğüsler! AKP olarak bize seçim kaybettirir" (!) diyerek SGK İl binasının satışını Ankara'da gerek Bakanlık gerekse Genel Müdürlük üzerinde kurduğu siyasi baskıyla bugüne kadar engellemeyi başardı!

Belediye Başkanı Esen de, 'meydan' mücadelesinde hız kesmeyerek çalışmalarını kendi çapında sürdürdü! Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK yetkililerinin yaptıkları 'fiyat artışına' (!) her zaman için "olur" dedi. Başkan Esen "teklifinin kabulü" halinde zorda kalmama adına bina için ayırdığı parayı belediyenin kasasında bugüne kadar 'nakit' tutmayı da başardı!

VE "ZALIM" VEKİLE SON ÇALIM
TAM ANLAMIYLA 10 NUMARA OLDU!

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile büyük ortağı AKP'nin milletvekili Salim Çivitçioğlu arasında yaklaşık bir yıldan bu yana giderek tırmanan "Çankırı Meydan Savaşı"nda bugün için bir adım önde olan, yaptığı son eylem ile SGK binası için aldığı 'çürük raporu' sayesinde Başkan Esen oldu.

Esen'in SGK binası ile ilgili son eylemi tabir yerindeyse "10 numara çalım" olarak değerlendirilirken, milletvekili Çivitçioğlu'ndan nasıl bir yeni hamle geleceği şimdilik merak konusu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler