Çankırı MKE'de üretilen obüsler TSK'ya teslim edildi

Çankırı MKE'de üretilen obüsler TSK'ya teslim edildi

MKE'nin Çankırı Silah Fabrikasında geliştirilen 105mm Boran Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş'nin Çankırı'daki tesislerinde üretilen 105mm Boran havadan taşınabilir hafif çekili obüs Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

"TSK’nın iç güvenlik ve hava operasyonlarına destek amacıyla tasarlanan ve geliştirilen 105 mm havadan taşınabilir hafif çekili obüs BORAN Kara Kuvvetlerimize teslim ediliyor. TSK’nın talepleri doğrultusunda MKE A.Ş. mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilen BORAN, uluslararası standartlardaki 24 testten başarıyla geçti."

BORAN ATIŞ KONTROL SİSTEMİ
KALİFİKASYON TESTLERİ BAŞARI İLE TAMAMLANMIŞTI

BORAN 105 mm Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Atış Kontrol Sistemi kalifikasyon testleri Konya Karapınar’da yapılan atışlarla başarıyla tamamlanmıştı.

BORAN Atış Kontrol Sistemi (AKS), helikopter ile havadan taşınabilen, kara yolu ile çekili olarak intikal ettirilebilen, hafif, yüksek ateş gücüne sahip 105mm BORAN obüsünde kullanılmak üzere geliştirilmiş bir atış kontrol sistemidir. Obüsün atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar, ilk hız ölçme radarı ve ataletsel navigasyon sistemi ile gerçekleştirilmesini sağlayan bu entegre sistem, gündüz ve gece görerek atış yapabilmeyi sağlayan elektro-optik ve lazer mesafe ölçer birimlerine de sahip bulunuyor. Sistem, obüsün komuta kontrol sistemlerine ve ateş destek unsurlarına sayısal entegrasyonunu da sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler