Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'nde 24 çalışan işten çıkarıldı

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'nde 24 çalışan işten çıkarıldı

Edinilen son dakika bilgisine göre Özel Karatekin Hastanesi'nde 'part time' çalışma teklifine 'hayır' diyen 24 çalışanın iş akdi feshedildi. Çalışanların kıdem tazminatları da muğlak bir tarihe bırakıldı.

EDİNİLEN 'son dakika bilgisi'ne göre; Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'nde dün işverenin 'part time' çalışma teklifine 'hayır' diyen 24 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkartılan çalışanlar arasında 'poliklinik sekreteri' ile birlikte 10-15 yıllık çalışanların bulunduğu öğrenildi. İşverenin 'iş akitlerini feshettiği' çalışanların 'kıdem tazminatları'nı ödemediği, 'ne zaman ödeyeceksiniz?' sorusuna da, "31 Temmuz 2023 tarihinden sonra 3 taksitte ödeme yapacağım" dediği, gelen bilgiler arasında.

İş akitleri feshedilen çalışanlara ödenmesi gereken 'kıdem tazminatı'nın böylesi muğlak bir tarihe bırakılmasının gerekçesi olarak işveren temsilcisinin "Hastane maddi olarak zor durumda" (!) gerekçesini sunduğu iddia edildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan hastane çalışanı; "Çok değil daha 6 ay önce hastaneyi sil baştan yenilediler. Üstelik bu işlemleri çalışanların maaş promosyonunu gasp ederek yaptılar! Hastanenin dış cephesine, döner kapıya, lobiyi yenilemek için para bulanlar, işçinin kıdem tazminatına gelince para bulamıyorlar! İşçinin banka promosyonuna el koydukları yetmiyormuş gibi bu parayı isteyen çalışanı da işten çıkartmayla tehdit edebiliyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
120 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler