Çankırı şehidine ağlıyor!

Çankırı şehidine ağlıyor!

Bugün Konya'da düşen ve şehit olan F4 pilotlarından Mustafa Delikanlı Çankırı - Ilgaz ilçesi Kuyupınar köyü nüfusuna kayıtlı...

Konya'da düşen F4 uçağının pilotlarından Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Delikanlı, Ilgaz ilçesi Kuyupınar köyü nüfusuna kayıtlı. Acı haber ailesine ulaştı ve başta ailesi olmak üzere sevenlerini ve hemşerilerini derin üzüntüye sevketti.

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'TURAZ Şahin 2015 Eğitim Tatbikatı' Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda devam ederken bugün acı haber geldi. Tatbikata katılmak için saat 08.58 sıralarında Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-4E 2020 tipi eğitim uçağı Konya'da Ortakonak Mahallesi'nde 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı atış poligonu yakınında belirlenemeyen nedenle düştü.

YAZIN EVLENECEKTİ
Hava Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın İstanbul - Bayrampaşa'daki baba ocağına ateş düştü. Türk Bayrağı'nın asılı olduğu acılı aile, cenazeyi teslim almak üzere Eskişehir'e gitti.

Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın nişanlı olduğu, bu yaz düğün yapılacağı öğrenildi. Bu arada, şehit Mustafa Delikanlı'nın babası Mehmet Delikanlı, acı haberi alınca rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanesi tedavisi tamamlanan acılı baba, askeri ambulansla evine getirildi. Şehit Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip Ataköy 5. kısımda kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan, mahalle muhtarı Hikmet Özbil, Delikanlı ailesine ait binanın önünde gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben Mustafa'nın çocukluğunu bilirim. Babası da arkadaşım ancak şu anda kimse konuşacak durumda değil. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin. Rabbim silahlı kuvvetlerimize sabır versin. Babası hastanede tedavi görüyor. Zaten daha önce rahatsızlığı vardı. İlk önce Eskişehir'de gidecekler. Daha sonra burada Ataköy 5. kısımda ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler