Çankırı şehiriçi ulaşım ihalesinde keyfi uygulama!

Çankırı şehiriçi ulaşım ihalesinde keyfi uygulama!

Çankırı Belediyesi'nin 5'inci kez yinelediği ihalenin şartnamesinde yer alan en önemli maddenin sulandırıldığına dair iddialar mevcut.

Dört kez iptal edildiği için 5'inci kez yinelenen ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından 'kabul' edilen Çankırı şehiriçi ulaşım ihalesi ile ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

İDDİALAR DİLEKÇEDE
14 Nisan 2015 Salı günü gerçekleştirilen ve Akın Merzi Ticaret'in kazandığı ihale ile ilgili olarak Güven Çayır Turizm Tic. Ltd. Şti tarafından Çankırı Belediye Encümeni'ne geride bıraktığımız cuma günü verilen dilekçede; Şartnamenin 15. maddesinde yer alan "İhaleye katılan firmaların mali durumunu gösteren ve bankalarda bulunan 2.500.000.- TL serbest mevduat bulunması, bunun belgelendirilerek bankalardan alınacak teyiz yazılarıyla birlikte sunulması.." şartının "ticari hesap" yerine "kişisel hesap" olarak ihale komisyonuna sunulmuş olmasına işaret edildi.

'BİLGİ NOTU' İÇEREN DİLEKÇE SÜMENALTI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre; Geride bıraktığımız Cuma günü (ihaleye itiraz süresinin son günü) Çankırı Belediyesi Encümeni'ne verilen dilekçenin birilerince 'sümen altı' edildiği yönünde iddialar mevcut.

İHALEYİ ALAN FİRMADA 'HAVUZ' SİSTEMİ!
Öte yandan ihaleyi kazanan Akın Merzi Ticaret'in şartname gereği yerine getirmesi gereken 22 adet 2015 model halk otobüslerini oluşturduğu 'havuz sermaye' yöntemi ile yerine getireceği ve Belediyeye de tahsis edilecek 3 araçla birlikte 25 sıfır aracın ruhsat sahibinin de Çankırı'da merak unsuru olduğu öğrenildi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında 5'inci kez yinelenen ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından 'kabul' edilen son ihalenin akıbetinin sonucu merakla beklenilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler