Çankırı SGK'da çalışan personel 'emekli edeceğim' vaadi ile vatandaşları 800 bin lira çarptı!

Çankırı SGK'da çalışan personel 'emekli edeceğim' vaadi ile vatandaşları 800 bin lira çarptı!

Çankırı SGK İl Müdürlüğü'nde çalışan ve yaptığı icraatler ortaya çıkınca apar topar emekli edilen İ.S, iddialara göre 'sizleri emekli ederim' vaadi ile başta yakın akrabaları ve köylüleri olmak üzere yaklaşık 25 kişinin toplamda 800 bin TL'sini çarptı!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin WhatsApp ihbar hattına gelen bilgi ile ortaya çıkan skandal olayın kahramanı Çankırı SGK İl Müdürlüğü'nde çalışan ve olay ortaya çıkınca apar topar kurum tarafından kıdem tazminatı ve sosyal hakları ödenerek emekli edilen İ.S.

İddialara göre SGK çalışanı İ.S. başta yakın akrabaları olmak üzere 'emeklilik vaadi' ile yaklaşık 25 kişiden toplamda 800 bin TL civarında bir para alıyor! Kendisine para veren bazı vatandaşların 'emekli olacağım' rüyasını istenilen sürede gerçekleştiremeyen İ.S. hakkında ilk şikayet geçtiğimiz aylarda çalıştığı kurum müdürlüğü ile birlikte olay Adliye'ye de intikal ediyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre gelen ihbarlar sonucu SGK'nın müfettişlerinin olayla ilgili soruşturma açtığı ve tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi.

OLAYIN OLUŞ ŞEKLİNDEN ZİYADE,
İHBAR SONRASI SGK'NIN EYLEMİ BİR HAYLİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Çankırı SGK'da yaşanan olayın kahramanı İ.S.'nin çalıştığı kuruma gelen ihbarlar sonrasında olaya el koyan müfettişlere rağmen, açığa alınmayarak apar-topar emekli edilmesi üzerinde durulması gereken bir konu!

Yapılan şikayetlerle hakkında soruşturma açılan bir çalışanın, soruşturma tamamlanmadan tüm sosyal hakları ödenerek emekli edilmesinin altında yatan neden ne olabilir?

Yaşanan duruma baktığımızda; Ortada dönen meblağın sadece ve sadece kurum çalışanı İ.S'nin uhdesinde kalmadığı, toplanan paranın başta Çankırı ve sonrasında Ankara'da üçüncü şahıslarla pay edilmiş olması büyük ihtimal! Anlayacağınız önümüzdeki kartopunun daha da büyümeden bir an önce ortadan kaldırılması için olması gereken dosyanın sürüncemeye bırakılması ve bu süreçte de gerek Çankırı gerekse Ankara bağlantılarının sümen edilmesi hedeflenmiş olabilir!

Umarız yanılıyoruzdur...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler