Çankırı Sumitomo'da sendika-işveren görüşmeleri tıkandı!

Çankırı Sumitomo'da sendika-işveren görüşmeleri tıkandı!

Yakınkent Organize Sanayii'nde faaliyet gösteren Japon sermayeli Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nda çalışan yaklaşık bin 600 işçi adına Petrol-İş Sendikası sözleşme masasına oturdu.

Çankırı'da faaliyet gösteren Japon sermayeli Sumitomo Rubber Ako Lastik fabrikasında çalışan yaklaşık bin 600 işçinin yeni toplu sözleşme görüşmeleri tıkanma noktasına geldi.

İşyerinde yetkili Petrol-İş Sendikası ile masaya oturan işveren, sendikanın aylık ücretlerde talebi olan yüzde 35'lik maaş artışına yüzde 10 ile karşılık verirken, yine sendikanın istediği yılda 4 maaş ikramiye talebine de 2,5 maaş olarak olumlu yaklaşıyor.

Edinilen bilgilere göre; İşverenin yüzde 10 maaş ve yılda 2,5 maaş ikramiye talebini kabul etmeyen işçi temsilcisi Petrol-İş Sendikası yetkililerinin işvereni kendi tekliflerine razı edemedikleri takdirde 'grev' seçeneğinin uzak bir ihtimal olmadığı görülmekte.

BUGÜNKÜ MAAŞLAR ORTALAMA 2 BİN 800 LİRA CİVARINDA
Öte yandan Sumitomo'da çalışan yaklaşık bin 600 işçinin bugünkü ortalama maaşının 2 bin 800 lira civarında olduğu de edinilen bilgiler arasında.

17 Ocak Cuma günü saat 16:00 sularında fabrika içerisinde Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin gerçekleştirdiği ve işvereni protesto eden eyleminden görüntüleri izliyorsunuz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler