Çankırı Vakfı'nın görkemli gecesinde amaç hasıl oldu

Çankırı Vakfı'nın görkemli gecesinde amaç hasıl oldu

Çankırı Vakfı'nın 22 Aralık Pazar günü İstanbul Grand Cevahir Hotel'de düzenlediği gece, geniş bir katılımla gerçekleşirken, Vakfa gelir getirecek bir dairenin alınması için gereken yardımın da toplanmasına vesile oldu.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından İstanbul Grand Cevahir Hotel'de organize edilen dayanışma yemeği, İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ı ve değerli misafirlerini buluşturdu. Ece Prim ve Barbaros Özdemir'in sunduğu gecede; 450 kişi çocukların eğitimine katkıda bulunmak için bir araya geldi. Çankırılı sanatçı Turgay Başyayla'nın sahneye çıktığı etkinlikte Prim ile Başyayla zeybek oynadı. Prim, 190 yıllık Çankırı yöresel gelinliğini de giyerek ilgi odağı oldu. Geceye Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırılı sanatçı Neşe Dilekçioğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve iş insanlarının katıldığı gece hayli görkemli geçti.

Geceye ev sahipliği yapan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mustafa Can davete katılanlara teşekkür ederek "Bu yıl vakfımızın 33. yıl dönümü. Vakfımız bu uzun zaman içinde çok başarılı işler yaptı. Bu gecede ise vakfımızdan eğitim bursu alan çocuklar için bir araya geldik. Onların eğitim hayatlarına katkı için büyük bir güç birliği yapacağız" dedi.

11 RESSAM VE 25 TABLO... 
Vakfın organize ettiği gecede geride bıraktığımız aylarda Çankırı'da gerçekleştirilen "Türk Ressamlar Çalıştayı'nda 11 ressam tarafından yapılan ve Çankırı'nın doğal güzelliklerini yansıtan toplam 25 tablo, çocukların eğitimlerinde kullanılmak üzere açık artırmada satışa sunuldu. Elde edilen gelir ile taşınmaz bir mülk alınarak eğitim gören çocuklara burs ücreti olarak harcanmak üzere sürekli gelir sağlanacağı açıklandı. Yapılan açık artırmada ressam Ayşen Can'ın tablosu için 30 bin TL verilirken, toplamda öğrenciler için 250 bin TL toplandı.

MUSTAFA CAN: AMAÇ BÜYÜK BİR YÜZDEYLE HASIL OLDU
Düzenlenen gecenin ardından görüşlerine başvurduğumuz Vakıf Başkanı Mustafa Can; "Çankırı'da Belediye ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 'Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayı'nda ortaya çıkan resimlerin açık artırma ile satışının yapıldığı gecede, elde edilen gelir ile vakfa ait bir taşınmaz mülkün alımı projemizin yüzde 80'ini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Geriye kalan bölümü de kendi içimizde toplayarak vakfımıza gelir getirici bir dairenin alımını sağlayacak ve buradan gelecek olan gelirle de ortalama 10 öğrencimize burs temin etmiş olacağız. Ben geceye katılan, bizlere destek veren tüm hemşehrilerime şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

vakif-cankirililar-mustafa-can-resim-0121.jpg

mustafa-can-vakif-gece-resim-0121.jpg

ece-prim-cankiri-gelinligi-resim-012.jpg
Ece Prim, giydiği 'Çankırı gelinliği' ile gecede ilgi odağı oldu.

gece-vakif-mustafa-can-omer-lutfi-ozenc-kadir-gokmen-ogut-muammer-keskin-resim-012.jpg

vakif-gece-resim-0121.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler