Çankırı Valiliği ve Belediye Elazığ'a 'geçmiş olsun'u çok gördü!

Çankırı Valiliği ve Belediye Elazığ'a 'geçmiş olsun'u çok gördü!

Dün gece Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından ne Çankırı Valiliği ne de Çankırı Belediyesi, sosyal medya hesaplarından 'geçmiş olsun' mesajını dahi esirgedi.

Elazığ'da dün gece yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem sonrası sosyal medyada #Elazıg yaklaşık bir milyon tweetle Türkiye tarihinde gündem olurken, başta Çankırı Valiliği olmak üzere, Çankırı Belediye Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından (Facebook ve Instagram dahil) tek bir 'geçmiş olsun' mesajının atılmaması tepkilere neden oldu.

ÇANKIRI'DAN BÖLGEYE GİDEN SADECE 2 AMBULANS
Sözcü18 Haber Merkezi'nin günün ilk saatlerinden itibaren yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yaptığı takipten elde ettiği net bilgiler şöyle:

Çankırı Valiliği: Herhangi bir açıklama yok. Konuyla ilgili olarak birimler arasında bir toplantı da gerçekleştirilmedi. Aranan Valilik Basın Bürosu yetkilisi, "Konuyla ilgili olarak bilgisinin olmadığını ve Valilik olarak da herhangi bir açıklama yapmadıklarını" kaydetti.

Çankırı Belediyesi: Başta Valilik olmak üzere oluşturulmayan 'Kriz Masası' nedeniyle herhangi bir hazırlık ya da 'eylem planı' bilinmiyor. 

Başkan İsmail Hakkı Esen'e gsm telefonundan ulaşılmaya çalışıldı! Başkan Esen yanıt vermeyince SMS'le "Sn Başkan Belediyeden Elazığ'a gidecek bir yardım ekibi var mı?" sorusu soruldu ve yanıt olarak; "Şu ana kadarki görüşmelerimizde yardım talep edilmemekle birlikte yardım ekipleri çok fazla kalabalık olduğu yoğunluk yaşandığını belirtiyorlar. Sürekli bilgi alınıyor. Ekiplerimiz görüşüyor. Biz yine de teyakkuzda bekliyoruz." denildi.

AFAD İL MÜDÜRÜ: BÖLGE İLE İRTİBAT HALİNDEYİZ
AFAD İl Müdürü ile gsm üzerinden görüşüldü ve; "Bölgeye gece 5 kişilik bir arama-kurtarma ekibi gönderdik. Ancak ekibimiz Ankara'dan geri gönderildi. Bunun yanısıra 112'den 2 ambulans ve bu ambulanslarda görevli 5 kişi Elazığ'a hareket etti. Bunun dışında herhangi bir çalışmamız yok. Bölge ile irtibat halindeyiz." bilgisi verildi.

ÇATSO BAŞKANI HAYRETTİN ÇELİKTEN'LE GÖRÜŞTÜK
Sabah saatlerinde kendisine ulaştığımız Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'le yaptığımız görüşmede, "Elazığ ve Malatya'da depreme maruz kalmış vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ÇATSO olarak üyelerimizin de destekleriyle her türlü maddi-manevi yardıma hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI GAMZELİ'YE ULAŞTIK
Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli'ye ulaştık ve kendisi; "Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremden dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Şehrimizde olası bir yardım kampanyasına Çankırılı çiftçiler olarak bizler de maddi-manevi destek olmaktan imtina etmeyiz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" dedi.

KANADA BAŞBAKANI DEPREM NEDENİYLE
TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI YAYIMLADI! 

Kanada Başbakanı Trudeau, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türkiye'den yıkıcı haberler geldiğini" belirterek, "Kalplerimiz bugünkü depremde yaralanan veya sevdiklerini kaybeden herkesle beraber. Sizler bu gece dualarımızdasınız." ifadelerini kullandı.

Çankırı'nın Valisi ve Belediye Başkanından TIK yok...

Yorum okuyucunun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
45 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler