Çankırı Valiliği: Zorunlu maskenin şartları henüz oluşmamıştır

Çankırı Valiliği: Zorunlu maskenin şartları henüz oluşmamıştır

Çankırı Valiliği, ülke genelinde 50 il'de uygulanan "zorunlu maske kullanımı" kararına benzer bir kararın Çankırı için alınmasını gerektirecek ortamın henüz oluşmadığını belirtti. Valiliğin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Covid 19 Pandemi sürecinde 11 Mart 2020 tarihinde başlatılan tedbirler aşamalı olarak kaldırılarak Kontrollü Sosyal Hayat’a dönülmüştür.

Yeni sürecin başladığı 1 Haziran 2020 tarihinden sonra, sosyal hareketlenmeye bağlı olarak ilimizdeki vaka sayısında kısmi artış görülmüştür. Bu artış, alınan tedbirler ve siz saygıdeğer halkımızın maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlikte gösterdiği hassasiyet neticesinde düşmüştür.

Gelinen noktada, ilimizin tamamında maske takılmasının zorunlu kılınmasına ilişkin bir kararın şartları henüz oluşmamıştır.

Vaka sayısındaki azalmanın devamı için vatandaşlarımızın maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik hususunda gösterdiği hassasiyeti sürdürmesi gerekmektedir.

Beklenen hassasiyetin gösterilmemesi ve buna bağlı olarak vaka sayısının artışa geçmesi durumunda ilimizin tamamındaki açık alanlarda maske takma zorunluluğu kararı alınacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÇANKIRI TAMAMEN KIRMIZIYA BÜRÜNÜRSE Mİ MASKE YASAĞI UYGULANACAK?

Çankırı Valiliği'nin duyurusunda; "Gelinen noktada, ilimizin tamamında maske takılmasının zorunlu kılınmasına ilişkin bir kararın şartları henüz oluşmamıştır." denilmekte.

Çankırı Merkez'de Covid-19 vakalarını gösterir anlık harita ise şöyle:

ebh2krpumamkh1m.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler