Çankırı Valisi Abdullah Ayaz hazırlanan kararname ile Merkez'e alınıyor

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz hazırlanan kararname ile Merkez'e alınıyor

Edinilen son dakika bilgisine göre, yeni hazırlanan 'Valiler Kararnamesi' ile halen Çankırı Valisi olarak görev yapan Abdullah Ayaz'ın Merkez'e alındığı öğrenildi. Çankırı'nın yeni valisi eski Çerkeş Kaymakamı oluyor...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre hazırlanmakta olan 'Valiler Kararnamesi' ile Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın Merkez'e alındığı öğrenildi.

10 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Çankırı Valiliği'ne atanan Abdullah Ayaz'ın önümüzdeki gün-saatlerde yayımlanacak olan Valiler Kararnamesi ile yaklaşık 37 ay 20 günlük görevini tamamlayacağı edinilen bilgiler arasında.

ÇANKIRI'NIN YENİ VALİSİ

Hazırlanan yeni kararnamede Çankırı Valiliği'ne halen Adapazarı Arifiye Kaymakamlığı görevinde bulunan ve bir süre de (1995-1999) Çerkeş'de 'kaymakamlık' yapan Bekir Dınkırcı getiriliyor.

BEKİR DINKIRCI KİMDİR?

bekir-dinkirci-850-450.jpg

Bekir Dınkırcı 05.04.1965 Çorum İli İskilip İlçesi doğumlu olup ilk orta ve lise eğitimini sırası ile İskilip Ulaş İlkokulu, İskilip Ortaokulu ve İskilip Lisesinde tamamlamıştır. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden 20.07.1987 tarihinde mezun olan Bekir Dınkırcı İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 26.06.1988 tarihinde Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine başlamıştır.

Kaymakam Adaylığı esnasında çeşitli kurs ve stajları başarı ile tamamlayan Dınkırcı yine bu dönemde Trabzon İli Maçka İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur. 76. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu Haziran 1991’de başarı ile bitiren Dınkırcı, Aydın İli Karpuzlu ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır. Karpuzlu İlçesi sonrası sırası ile Erzurum İli Karayazı Kaymakamlığı, Çankırı İli Çerkeş İlçesi Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Trabzon İli Akçaabat İlçesi Kaymakamlığı, Samsun İli Bafra İlçesi Kaymakamlığı, Balıkesir İli Gönen İlçesi Kaymakamlığı, Edirne İli Keşan İlçesi Kaymakamlığı, Sakarya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 31.12.2018 tarihinden itibaren Arifiye Kaymakamı olarak görev yapmakta.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıllık süre için İngiltere'ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Dınkırcı, Valilik düzeyinde çok sayıda Takdir, teşekkür ve başarı belgelerinin yanı sıra çalıştığı bölge ve il/ilçe sivil toplum kuruluşlarından alınmış özel ödül ve başarı belgelerine sahiptir.
Dınkırcı görev yaptığı bölgelerde özellikle üretim ve eğitim kavramlarını ortak akılla analitik bir yaklaşımla değerlendirerek mülki idare amirlerinin ekonomik kalkınmadaki önderliğinin çağdaş örneklerini bölge halkıyla bütünleşerek ortaya koyduğu kırsal kalkınma projeleriyle tanınmaktadır.

Bekir Dınkırcı evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
48 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler