Çankırı Valisi Ayaz: İlimizde vakalar patlama yaptı!

Çankırı Valisi Ayaz: İlimizde vakalar patlama yaptı!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İlçe Müftüleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "İlimizde vakalar patlama yaptı. Vatandaşlarımızı ciddiyetle uyarıyoruz. Çok sıkı tedbirler almak istemiyoruz; ancak buna mecbur kalabiliriz" dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda ilçe müftülerine hitap eden Vali Abdullah Ayaz, pandemi sürecinde yaşanan sorunlardan söz ederek daha çok tedbir alınması ve alınan tedbirlere riayet edilmesinin sağlanması için yapılması gerekenlerden söz etti.

Pandemi sürecinde Diyanet personelinin hassasiyetleri için teşekkür eden Vali Abdullah Ayaz, bu süreçte belirlenen kurallara uyulması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarına dikkat çekerek, vatandaşların kurallara mutlak suretle uyması gerektiğinin altını çizdi. Bir insanın bir başkasına bu hastalığı bulaştırmasının kul hakkı olduğunu ifade eden Vali Ayaz şunları söyledi:

“İlimizde vakalar patlama yaptı. Vatandaşlarımızı ciddiyetle uyarıyoruz. Çok sıkı tedbirler almak istemiyoruz ancak buna mecbur kalabiliriz. Kamu sağlığının tehlikeye atılmasına müsaade etmeyiz. Toplumun tedbirlerden sıkıldığının farkındayız ama yapabileceğimiz bir şey yok. Düğünlerin serbest olması ve Kurban Bayramındaki süreçte çok fazla insana hastalık bulaştığını düşünüyoruz. Vakaların birden patlaması buna işaret ediyor. Kurallara uymayan vatandaşlarımızın artık korkması gerekiyor. Bu hastalık hafife alınacak bir hastalık değil. Vatandaşlarımız normalleşme derken tamamen normale döndü. Kademe kademe normalleşme olmalı. Tehlike geçmiş değil. Her türlü ihtimali göz önüne almak zorundayız. Kontrollü sosyal hayatın kurallarını vatandaşlarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Bu konuda tüm kurumlarımıza iş düşüyor. Hep birlikte çalışacağız. Hızla büyüyen kartopunu birlik olarak durduracağız. Vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyoruz. Bu virüs karşısında en büyük gücümüz aldığımız ve alacağımız tedbirlerdir.”

Camilerde kılınan vakit namazlarında ve Cuma namazlarında kurallara riayet edildiğini belirten Vali Abdullah Ayaz, “Din görevlisi arkadaşlarımız daha da dikkatli olmalılar. Müftü arkadaşlarımız da ilçelerinde her ihtimali değerlendirip öyle tedbir almalılar. Pozitif vakaları mutlaka evde tutmalıyız. Vaka sayıları çok ciddi seviyelere ulaştığı için artık sağlık ekiplerimiz de yetişemiyor. Bu sebeple din görevlilerinin yardımları çok önemlidir. Artan vaka sayılarını dengede tutmak ve aşağıya çekmek eğer kurallara uyulmazsa kolay olmayacak.” diye konuştu. 

Toplantı Vali Ayaz’ın konuşması ve müftülerin istişarelerinden sonra sona erdi

vali-ayaz-muftu-toplantisi-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler