Çankırı Valisi Ayaz: Saldırgan CHP İlçe Başkanlığı'nı hedef aldığını itiraf etti

Çankırı Valisi Ayaz: Saldırgan CHP İlçe Başkanlığı'nı hedef aldığını itiraf etti

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çerkeş ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı ve kız öğrenci yurdunun bulunduğu binaya saldırı gerçekleştiren şüphelinin, CHP İlçe Başkanlığı'nı hedef aldığı yönünde ifade verdiğini söyledi.

ÇANKIRI'nın Çerkeş ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı ile kız öğrenci yurdunun bulunduğu binaya dün saat 23:00 sıralarında yanıcı madde atılarak saldırı gerçekleştirildi. Çıkan yangın, vatandaşlar tarafından söndürülürken polis ekipleri, saldırıyla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, olaya ilişkin açıklama yaptı. Ayaz, saldırının binanın üst katında bulunan kız öğrenci yurdu ile ilgisi olmadığını, şüphelinin de CHP İlçe Başkanlığı'nı hedef aldığı yönünde ifade verdiğini söyledi.

'DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAK'

Vali ​Ayaz, konuyla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

"Kendisi zaten suçunu kabul etti. Daha önce kaydı olan, biraz farklı problemleri olan bir kişi. Soruşturma gizli olduğu için şu an çok detaylara girmek istemiyorum; ama soruşturma çok yönlü olarak adli makamlarımız tarafından yürütülüyor. Sabah bir haber gördüm, o çok üzücü. Malum aynı binanın üst katlarında kalan üniversite öğrencilerimiz var. Konunun üniversite öğrencilerimizle kesinlikle bir ilgisi yok. Saldırganın yapılan bütün incelemesi, kendi ifadesi, bunun böyle bir ilintisinin olmadığını bize gösteriyor. Detaylı açıklama ilerde adli makamlarca veya tarafımızca tekrar yapılacaktır."

SALDIRGAN MAHKEMEYE ÇIKTI VE...

Öte yandan saldırganın kimliği belli oldu. Saldırgan Y.K'nın geçen yıl da baba evini ve eve ait hayvan barınağını ateşe vererek yaktığı öğrenildi.

Edinilen son dakika bilgisine göre saldırgan Y.K çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler