Çankırı Valisi Ayaz'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Ayaz'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, yarın kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Ayaz'ın mesajı şöyle:

"Bundan tam 103 yıl önce Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadelemizin ilk kıvılcımıdır 19 Mayıs. İstiklal ve istikbal mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olan bir milletin mensupları olarak böylesine özel bir günün gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

'Bütün ümidim gençliktedir' ifadesiyle gençlere verdiği önemi vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğini çok güvendiği gençlere emanet etmiştir. Bu güvenin bir tezahürü olarak, 19 Mayıs günü gençlerin bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ülke olarak sahip olduğumuz en büyük güç, beşeri sermayemizdir. Dünyadaki ülkelere baktığımızda başarıya ulaşanların, insan kaynağını en iyi şekilde yönetebilenler olduğu açıkça görülmektedir. Bu itibarla bizlere düşen en büyük sorumluluk genç neslimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, dünyadaki hızlı gelişmelere uyum sağlayabilecek donanımda, yeni atılımlar yapacak nitelikli bireyler olarak yetiştirilmeleri için gerekenleri yapmaktır.

Sevgili Gençler;

Ülkemizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Üzerinizdeki bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek ülkemizin müreffeh yarınlara ulaşmasında elinizden gelen gayreti göstereceğinize olan inancımız tamdır. Şanlı tarihimiz boyunca ecdadımızın vatan, millet ve kutsal değerler uğrunda her türlü güçlüğe göğüs gererek gösterdikleri azim, cesaret, kararlılık ve inançtan ilham alarak onlara layık evlatlar olmanız en büyük temennimizdir. Bilimde, teknolojide, sanatta, sporda ve diğer tüm alanlarda en iyi olabilmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyiniz. Enerjinizin en yüksek seviyede olduğu bu döneminizi iyi değerlendirip; kitap okuyarak, dil öğrenerek, dünyadaki gelişmelerden haberdar olarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz elzemdir. Ancak bu sayede ülkemizi ve medeniyetimizi daha da yükselterek ileriye taşıyabiliriz.

Kurtuluşa giden yoldaki ilk adımın atıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü olan bu özel gün vesilesiyle başta Milli Mücadelemizin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kıymetli gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler