Çankırı Valisi Ayaz'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Ayaz'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Ayaz'ın mesajı şöyle:

"29 Ekim 1923’te tarihe şanlı bir imza olarak atılan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutlamanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin eşsiz fedakarlıkları ve mücadelesi sonucunda kazanılan büyük zaferle kurulan ve büyük devlet adamı ATATÜRK’ün 'Benim en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz gücünü milletten almaktadır. Tarihi kahramanlıklarla dolu milletimizin var olma mücadelesi ile kurulan Cumhuriyet yeniden dirilişin sembolüdür. Milletçe kenetlenerek gönül birliğiyle hareket ettiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmadığının göstergesidir. Cumhuriyet, Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğuna dair vurulan güçlü bir mühürdür.

Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz, kadim tarihinden aldığı güç ve azimle milli egemenliğini kimseye teslim etmemiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde verilen mücadele ile kutsal vatan toprağını düşmandan temizlemenin yanında diğer milletlere de örnek teşkil edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, şanlı tarihimizdeki önemli dönüm noktalarından biri olmuş ve milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya bir kez daha duyurulmasını sağlamıştır.

99 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasında yerini almıştır. Ancak baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünyada ülkemizin hak ettiği konumu koruması ve daha da geliştirerek yükseltebilmesi için milletimizin her bir ferdi gayret göstermeli ve müreffeh yarınların kurulmasına katkı sunmalıdır. Geleceğimize güvenle bakabilmek için, ecdadımızın bizlere mirası olan bu güzel vatana layık, milli ve manevi değerlerine bağlı ve aynı zamanda modern dünyanın gereklerini yerine getirebilen, kendini her yönüyle geliştirmiş nesillerin yetiştirilmesini sağlamalıyız. Geçmişimize gururla bakmamızı sağlayan atalarımız, vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla, inanç ve kararlılıkla giriştikleri Millî Mücadelemizi nasıl zafere ulaştırdılarsa, bizler ve evlatlarımız da aynı bilinç ve azimle ülkemiz için bütün gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu büyük bayram vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Millî Mücadele kahramanlarımız olmak üzere bu toprakları bize vatan kılma uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyor; yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler