Çankırı Valisi Ayaz'ın Kurban Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Ayaz'ın Kurban Bayramı mesajı

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Ayaz'ın mesajı şöyle:

"Paylaşma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, kardeşlik duygularının yoğunlaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.

Bizleri manevi iklimiyle saran bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan günlerdir. Bir gönül kazanma seferberliğinin yaşandığı Kurban Bayramı ise, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı zaman dilimidir. Kurban ibadetinin özü, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmek ve unutulmaya yüz tutan dostluk, komşuluk, akrabalık ilişkileri için bir imkân ve fırsat oluşturmaktır. 

Kıymetli Çankırılı Hemşehrilerim;

Kimsesizi, fakiri, yetimi, öksüzü, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, yardıma muhtaç insanlarımızdan maddi ve manevi desteklerinizi esirgemeyeceğinize yürekten inanıyorum. Yerine getireceğimiz kurban ibadetini, en yakınımızdakilerden başlayarak insanlara yararlı olacak şekilde gerçekleştirmeye özen göstermeliyiz. Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ortamını ve güzellikleri hayatımızın her gününe yansıtmalı ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak değerlendirilmeliyiz.

Kovid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bu zorlu günlerde paylaşmaya ve kardeşliğe ziyadesiyle ihtiyaç duyuyoruz. Kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak sevgiyle, hoşgörüyle tam bir birliktelik ruhuyla hareket etmeli ve sürekli dayanışma içinde olmalıyız. Birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. İnsanlığın virüsle mücadelede en etkili tedbirleri olan mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet ederek Kurban Bayramı’nı geçirmeye özen gösterelim ki virüsün yayılımını artırarak yeni canların yanmasına neden olmayalım.

Bayram nedeniyle oluşacak trafik yoğunluğunda, sürücülerimizin emniyet kemeri takmak, hız kurallarına riayet etmek, uykusuz ve yorgun direksiyon başına geçmemek gibi trafik kurallarına uyacağına ve bu konuda gereken duyarlılığı göstereceklerine inanıyor; bayram sevincimizin acı ve hüzne dönüşmemesini diliyorum. 

Bu kutsal topraklarda huzur ve güven içinde bayramlar yaşamamıza vesile olan ve fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi şükranla selamlıyor, değerli ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum.

Mübarek Kurban Bayramı’nın birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşehrilerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler