Çankırı Valisi Taşolar'dan '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' mesajı

Çankırı Valisi Taşolar'dan '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' mesajı

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Taşolar'ın mesajı şöyle:

ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bağımsızlık mücadelemizi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü ile “Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı”mızı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımdır. Bu tarih, esaret ve umutsuzluğun karanlığında olan bir milletin küllerinden doğarak yeniden dirilişinin ve aydınlık bir geleceğe uzanışının sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Samsun'a çıkışıyla birlikte Millî Mücadelemizi başlatmış ve Türk milletinin inanılmaz bir kahramanlık destanı yazmasına öncülük etmiştir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla canını feda etmekten çekinmeyen aziz Türk milleti, yazdığı bu destanla Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştırmıştır.

Kıymetli Gençler;

Bu kutlu günü Türk gençliğine armağan eden ATATÜRK, sizlere olan inancını ve güvenini açıkça ortaya koymuştur. Sizler, şanlı ecdadımızın izinden giden, milli ve manevi değerlerimizden vazgeçmeyen, bilime ve akla önem veren, çağdaşlaşmayı ilke edinen, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak ülkemizin geleceğini şekillendireceksiniz.

Şunu unutmayınız ki; Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı yolunda çok büyük bedeller ödenmiş; güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Milletimizin umut kaynağı olan sizlerin de aynı ruh ve bilinçle, bu emaneti daha yükseğe taşımak için gayret göstereceğinize inancımız tamdır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak, birçok alanda önemli başarılara imza atmış durumdayız. Bu başarıların temelinde, değerli gençlerimizin azmi ve çalışkanlığı yatmaktadır. Sizlerin, geleceğin devlet yöneticileri, bilim adamları, sanatçıları, eğitimcileri, siyasetçileri, iş insanları ve diğer tüm mesleklerin sahipleri olarak ülkemizi yeni başarılarla taçlandıracağınıza hiç şüphemiz yoktur.

105 yıl önce bugün Samsun’a ayak basarak “İstiklal Meşalesi”ni yakan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyorum.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun!

M. Fırat TAŞOLAR

Çankırı Valisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler