Çankırı Valisi ve Belediye Başkanı esnafla biraraya geldi

Çankırı Valisi ve Belediye Başkanı esnafla biraraya geldi

Yeni pandemi kurallarının uygulamaya başlaması ile birlikte oluşacak yeni ortamı değerlendirme toplantısına Vali Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen ile Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ile bazı müdürler katıldı.

Dün saat 19:30'da Valilik toplantı salonunda kahveci, lokantacı ve kafe işletmecileri ile biraraya gelen Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ile Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, pandemi sürecinin yeni durumu ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek olası sorunlar ile birlikte öneri ve şikayetleri masaya yatırdılar.

Toplantıya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ile, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Söğüt katılırken, gözler Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'i aradı. 

ESNAF, DERDİNİ VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI'NA AKTARDI

Sözcü18 Haber Merkezi'nin toplantı ile ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre, başta kahveci esnafı olmak üzere lokanta ve kafe işletmecilerinin sorunlarını dinleyen Vali Ayaz ve Belediye Başkanı Esen, dün olduğu gibi bugün ve yarın da esnafların sorunlarına çözüm bulma yönünde gayret göstereceklerinin altını çizdiler.

Belediye Başkanı Esen; "Pandemi süresince zorda kalan esnaf arkadaşlarımıza imkanlar ölçüsünde yaptığımız desteği dün olduğu gibi yarın da yerine getirmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunun aksini de kimse düşünmesin" derken, Vali Ayaz da; "Devletimizin sağladığı kira yardımları yarın ve cuma günü hesaplarınıza yatırılacak. Bununla birlikte esnafımızın da pandemi kuralları çerçevesinde hizmet vermenin gayretinde olacağını düşünüyorum. Bizler gerek il emniyet teşkilatımız gerekse il sağlık müdürlüğümüz personeli ile denetimlerimizi sıklaştıracak ve sizlerin ilan edilen kurallara uygun olarak hizmet vermenize yardımcı olacağız" dedi.

ESNAF ODASI BAŞKANI TOPLANTIDA
TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI YOK!

Öte yandan toplantıda bulunan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, üyesi esnafların problemlerini dile getirirken, bazı kafe işletmecileri de Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayarak; "Üyesi olduğumuz Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nı pandemi süresince yanımızda göremedik! Bizlerden her yıl düzenli olarak aidat alan Oda Başkanı bırakın yaşadığımız problemleri çözme konusunda bizlere yardımcı olmasını, bir gün dahi bizleri telefonla arayarak hangi problemlerle karşı karşıya olduğumuzu dahi dinleme lütfunda bulunmadı! Oda Başkanı Çelikten'i pandemi süresinde takındığı 'sorumsuz' tavrından dolayı şiddetle kınadığımızı sizlerin aracılığıyla duyuruyoruz" dediler.

CEVAP ve DÜZELTME METNİ

Sözcü18 Gazetesi'nin https://www.sozcu18.com/cankiri-valisi-ve-belediye-baskani-esnafla-biraraya-geldi-32791h.htm. adresli web nüshasının 04.04.2021 günlü sayısında "Çankırı Valisi ve Belediye Başkanı esnafla biraraya geldi" başlığıyla verilen haberde, tarafıma yönelik olarak ticaret odası mensuplarının sorunları ile ilgilenmediğim, telefonla bile sorunlarını dinlemediğim, pandemi sürecindeki bu tavrımın 'sorumsuzluk' niteliğinde olduğu ifade edilmiştir.

Haberde geçen bahse konu ifadeler gerçekle bağdaşmadığı gibi, kişilik haklarıma ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurumsal tüzel kişiliğine ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Şöyle ki:

- Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığı görevinde peş peşe olmak üçüncü dönemi ifa etmekteyim.

- 03.03.2021 tarihinde yapılan bu haberde geçen toplantı Çankırı Valiliği'nin organizesi ile düzenlenmiş olup, toplantının hedef kitlesi bizzat valiliğin kendi web sayfasında yayınladığı basın açıklamasına göre esnaflardır. Özellikle de kahveci ve kafeci esnafıdır. Bu nedenle düzenleyici kurum tarafından bahse konu toplantıya, toplantı öncesi haber verilerek davet edilmedim. Buna ilişkin olarak ilgili kurumdan yazılı bilgi talebinde bulundum. Bu bilgi talebime yanıt verildiğinde ayrıca bir bilgilendirme metni hazırlayacağım. Dolayısıyla haberim dahi olmayan bir toplantıya katılmamış olmam doğaldır ve sorumsuzlukla itham edilmem çok ağırdır. Bu nedenle bu şekilde aşağılayıcı ifadeler içeren bir habere konu yapılmak kişilik haklarım ve temsil ettiğim kurumun kurumsal kişiliğine ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Buna dair haklarımı ayrıca kullanacağım.

- Pandemi sürecinde odamızın üyelerinin yanında olmadığıma dair isnatlar da tamamen gerçek dışıdır. Şöyle ki, odamız pandemi sürecinde üyelerinin yanında olabilmek adına elinden gelen tüm imkanları kullanmıştır. Bu kapsamda pandemiyle ilgili olarak Çankırı Valiliği'nce alınmış olan tüm kararların haberdar olduğumuz anda yer ve zaman fark etmeksizin en hızlı bir şekilde üyelerimize ulaştırılması adına gereken her türlü gayret gösterilmiştir. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı'ızın yayınladığı tüm pandemi genelgeleri kurusal web sayfamızda derhal yayınlanmış ve elektronik posta hesabını odamıza vermiş tüm üyelerimize ayrıca elektronik olarak gönderilerek üyelerimizin kolaylıkla ulaşması sağlanmıştır. Bulunla yetinilmeyerek elektronik postası olmayan üyelerimize cep telefonuna kısa mesaj olarak bahse konu genelgelerin wep adresleri gönderilerek tüm üyelerimizin gelişmelerden hızlı bir şekilde haberdar olması sağlanmıştır. Yine pandemiyle mücadele anlamında yüz bin adet maske temin edilerek üyelerimize dağıtılmıştır. Yaşanan salgınla ilgili olarak bizzat odamız bütçesi ile Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu genelgeleri doğrultusunda tüm sektörler tarafından alınması gereken önlemleri içerir Covit 19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi isimli kitapçık 1500 (binbeşyüz) adet bastırılarak, işin aciliyetine binaen elektronik posta olarak üyelerimize ulaştırılmış, ayrıca fiziken bastırılan kitapçıkların çok büyük bir kısmı üyelerimize oda çalışanlarımızca bizzat kendi imzası karşılığı dağıtılmıştır. Yine pandemi döneminde ekonomik sorunlar yaşayan üyelerimizin bu yükünün hafifletilmesine yönelik olarak TOBB tarafından organize edilen ve 365 oda/borsanın kaynaklarının birleştirilmesi ile hayata geçirilen Nefes Kredisi Projesi'ne Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası olarak gereken finansal destek verilmiş, bu anlamda odanın mali kaynaklarının kullanılmasından çekinilmemiştir.

- Pandemi kapsamında yapılan tüm bu çalışmalara ilişkin olarak yerel medyaya ayrıca basın bildirisi hazırlanmış olup, ismi geçen gazeteye de bu metin gönderilmiştir. Bahse konu haberi yapan gazete hariç diğer tüm yerel basın organları tarafından bu metin haber olarak yayınlanmıştır. Bu tavır dahi tarafıma ve temsil ettiğim kuruma karşı tarafiz bir gazetecilik yapma yolunun tercih edilmediğinin en güzel göstergesidir. Konuya ilişkin kamuoyu bilgilendirmesine yönelik olarak daha fazla ayrıntı için ilgilenenler Bizim Çankırı Gazetesinin 12/08/2020 tarihli elektronik nüshasına bakabilirler.

Tüm bu nedenlerle haberde belirtildiği biçimde "sorumsuzluk" olarak nitelendirilebilecek bir davranışım asla söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunulur. 05/03/2021

Hayrettin ÇELİKTEN
Çankırı Ticcaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
- İMZA -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler