Çankırı Valisi'nden lise öğrencilerine 'saçma sapan' sözler!

Çankırı Valisi'nden lise öğrencilerine 'saçma sapan' sözler!

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar'ın Çankırı Lisesi'ne yaptığı ziyarette öğrencilere karşı yaptığı konuşmada sarfettiği sözler duyanları şaşkına çevirdi! İşin tuhaf tarafı Vali Taşolar daha önce de yaptığı ziyaretlerde öğrencilere 'aynı cümleleri' kurmuş!

ÇANKIRI Valisi M. Fırat Taşolar'ın Çankırı Lisesi'ne yaptığı ziyaret, bir vali'den beklenmeyen skandalı da ortaya çıkardı!

Vali Taşolar'ın geçtiğimiz günlerde Çankırı Lisesi'nde öğrenim gören gençlere yaptığı seslenişte; "... Babanızın parası varsa, aileniz ekonomik olarak zenginse sizlerin fazla kasmanıza gerek yok! Ülkenin okumamış insanlara da ihtiyacı var!" şeklinde cümleler kurduğu iddia edildi.

İşin daha da ilginci, Vali Taşolar'ın Çankırı Lisesi'nde öğrencilere karşı yaptığı konuşmada dile getirdiği bu cümleleri daha önce gerçekleştirdiği 'okul ziyaretlerinde' de en az 2-3 kez dile getirdiği öğrenildi.

ÖNÜMÜZE GELEN İDDİAYI ARAŞTIRDIK VE...

Hatırlayacağınız gibi Vali M. Fırat Taşolar geçtiğimiz günlerde Çankırı Lisesi'ne ziyarette bulunmuş ve okulda öğrenim gören liselilere hitaben kısa kısa konuşmalar yapmıştı. Ziyaretini Valiliğin sosyal medya hesaplarından da yapılan paylaşımda Vali Taşolar'ın öğrencilere hitabı sırasında, kareye yansıyan öğrencilerin sıralarında kaban ve paltolarıyla oturduklarını gözlemlemiş, bunun 'hayatın olağan akışına ters bir durum' olduğuna kanaat getirerek "Çankırı Lisesi'nde öğrenciler sınıflarda palto-kaban ile eğitim görüyor! Neden acaba?" başlıklı bir haber yapmıştık.

Yaptığımız haber sonrası tarafımıza ulaşan bir kaynak; "Sizin yaptığınız haber gerçekten güzel bir haber! Ancak size daha da güzel bir haber verebilirim" diyerek yukarıda ifade ettiğimiz "... Babanızın parası varsa, aileniz ekonomik olarak zenginse sizlerin fazla kasmanıza gerek yok! Ülkenin okumamış insanlara da ihtiyacı var!" şeklinde bir değerlendirmede bulunduğunu ifade etti!

Kaynağımızın verdiği bilginin doğruluğundan emin olmalıydık... Bu bilgiyi nasıl 'teyit' edecektik?

Ertesi gün yani 13 Aralık Çarşamba günü Vali M. Fırat Taşolar'a ulaşmamız gerekti. Öğle mesaisinin akabinde Çankırı Valiliği basın bürosuna Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'nin gsm numarasından ulaştık. Karşımıza çıkan görevliye kendimizi tanıttık! Ve hal-hatır cümlelerinden sonra Vali Taşolar'la görüşme talebimizin olduğunu ifade ettik. Karşımızdaki görevli Sayın Vali'nin bir programda olduğunu, talebimizi kendisine iletebileceğini söylerken 'konunun ne olduğunu?' sorma ihtiyacı hissetti. Vedat Beki de; "Önümde bir not var. Çankırı Lisesi ziyaretinde sayın vali öğrencilere..." derken, görevli arkadaş "Babanızın parası varsa fazla kasmayın... Ülkenin okumamış insanlara da ihtiyacı var! cümlesini kendisi daha önce de 2-3 kez söyledi! Talebinizi sayın Vali'ye iletecek ve sizleri görüştüreceğim" dedi...

Çarşamba günü o saatten bu yana 36 saati aşkın bir süre geçti. Sayın Taşolar bıraktığımız numarayı arayarak dönüş yapmadı! Yapmasına da gerek yoktu! Çünkü biz elimizdeki bilgiyi Valilik Basın Bürosu çalışanı üzerinden 'teyit' etmiştik!

BIRAKINIZ ÇANKIRI 'VALİSİZ' KALSIN...

Geriye ne mi kaldı?

Sayın Vali'nin son olarak Çankırı Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilere karşı sarfettiği sözlerin "bizim bilmediğimiz" arka planını kamuoyu adına açıklamasını talep ediyoruz...

Şimdilik kaydıyla masamızda duran ve sayfalara naklederken "... saçma sapan" (!) olarak nitelediğimiz cümlelerin umarız bizim göremediğimiz 'elle tutulur' bir dayanağı vardır...

Yoksa...

Üzülerek belirtelim ki bırakınız Çankırı 'valisiz' kalsın... Çünkü bu topraklar 'valisiz' (!) de yönetilebilir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler