"Çankırı Valisi'nin evinin önünde kendimi yakarım" (!) söylemi az da olsa iş görmüş!

"Çankırı Valisi'nin evinin önünde kendimi yakarım" (!) söylemi az da olsa iş görmüş!

Çankırı'dan Kurşunlu'ya seyahat eden vatandaşın Korgun'da başına gelen iş, herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir... İbretlik yaşanmışlığın sürecini olayın muhatabı Kerim Yiğitoğlu'ndan dinleyelim...

"Korgun ilçe Emniyet Müdürlüğü'nü, asayişin sağlanmasına yönelik hizmetlerin ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlayan bir kurum olarak biliyordum.

Kamu düzeninin tahsisi için 10 Aralık 2021 tarihinde Korgun kavşakta yapılan özel denetim - 169 (alkol, uyuşturucu/uyarıcı madde denetimi) duyarlı ve saygılı bir vatandaş olarak görevlerine engel teşkil edebilecek en ufak bir sorun çıkarmadım. Tarafıma uzatılan alkol cihazına üfledim, tarafıma ibraz edilen cezayı imzaladım.

Akabinde vatandaş olarak itiraz talebinde bulundum. Kollukla beraber çok kısa bir süre içerisinde Çankırı Devlet Hastanesi'nde kan testimi aldılar. Alınan tahlil sonuçları neticesinde Korgun polis karakoluna gittik.

Polis bana; Alkolsüz olduğum, devletimizin Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'kesin rapor' olarak verilen raporun aslını ve sürücü belgemi bana vermedi.

Vatandaş olarak yine itiraz hakkımı kullanarak Çankırı Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Türk milleti adına karar veren ilgili mahkeme, dosyayı Aralık ayının 21'nde açtı ve verdiği ara kararda kurum ve kuruluşlarda konu ile alakalı tüm belgeleri istemesine karşın, sağlık raporum yani 'sıfır nokta yüzde 5 kesin raporum' hariç tüm belgeler Aralık ayının 24'ünde mahkemeye sunuldu. Tabi ki 'sağlık raporum' mahkemeden kaçırıldı.

Korgun polis karakolunda görevlilere; 'Sağlık raporumu tarafıma vermezseniz Çankırı Valisi'nin konutunun önünde kendimi yakarım' ikazıma binaen zorla aldığım fotokopiyi yüce mahkemeye itiraz dilekçeme eklemem de, devletimizin mahkemesinde yargılanmama yetmedi!

Şimdi, buradan '... Çankırı'dan Kurşunlu'ya alkol kullanmadan giderken çevirmeye girdim' ifademi '... alkol kullanarak giderken' diye yazan, Allah'tan korkusu olmayan karakoldaki ifade memurunu, ilgili mahkemeye 30 Aralık tarihine kadar vermeyen Korgun İlçe Emniyeti mensuplarını hangi devlet adamına, hangi kanun adamına şikayet edeyim?

10 Aralık gecesi saat 23:00 sularında kollukça alınan sağlık raporumu ilgili mahkemeye şu güne kadar vermemekte ısrar eden, maddi delilin ortaya çıkmasına engel olan Korgun İlçe Emniyet mensuplarının, vatandaşın hakkını gaspettiğini kime anlatayım?

Bir vatandaş olarak mahkemelerde yargılanmak ve aklanmak için daha neler yapmalıyım?

Değerli Çankırılılar; Kendini devletimizin yargı organı sanarak sahip oldukları yetkileri vatandaşa ızdırap olarak kullananlar bugün bu şekilde hareket edebiliyorlarsa, yarın da benzer bir uygulamayı sizlere yapması işten değil."

YAŞANILANLARA NE DİYORSUNUZ
SAYIN ÇANKIRI VALİSİ?

Vatandaş Kerim Yiğitoğlu'nun Sözcü18 Haber Merkezi'ne gönderdiği mektubunu sizlere 'yorumsuz' olarak sunduk. Sözcü18 Haber Merkezi olarak yaşanılan olayla ilgili çok fazla yorum yapmaya gerek de duymuyoruz!

Ve lafı hiç uzatmadan konuyu direkt olarak Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın önüne bırakıyoruz...

Sayın Ayaz; Umarım yaşanılanlarla ilgili olarak başta Kerim Yiğitoğlu olmak üzere Sözcü18 okurlarına ve tabii ki dolayısıyla Çankırı halkına 'tatmin edici düzeyde' bir açıklama ile birlikte sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapabilme refleksini gösterirsiniz...

Sözcü18

korgun-emniyet-rapor-resim-0111.jpg
Korgun İlçe Emniyet Amirliği'nin Çankırı Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazının Ek'inde, Kerim Yiğitoğlu'yla ilgili Çankırı Devlet Hastanesi'nden alınan 'sağlık raporu' bulunmuyor...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler