Çankırı Valisi'nin gidemediği okula Japon Büyükelçi geldi!!

Çankırı Valisi'nin gidemediği okula Japon Büyükelçi geldi!!

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi'ni ziyaret etti. Ve bu ziyaret acı bir gerçeği de ortaya çıkardı! Çankırı Valisi Hamdi Biilge Aktaş'ın TOBB Fen Lisesi'ni bugüne kadar ziyaret etmediği ortaya

Çankırı'da gün geçmiyor ki 'tuhaflıklar zinciri'ne yeni bir halka eklenmesin!

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya'da düzenlenecek "Dünya Tsunami Farkındalık Günü Lise Öğrencileri Zirvesi" etkinliğine katılmaya hak kazanan Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi'ni ziyaret ettikten sonra Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i de makamlarında ziyaret etti!

Her iki kurum; Valilik ve Belediye basın büroları da bu ziyaretleri kendilerine ait web sayfalarına taşırken, basın bülteni olarak da yerel medyaya servis yaptılar!

İLGİLİ HABER
Japon Büyükelçisi Miyajama Çankırı'da - TIKLA

Burada, çiçeği burnunda Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i makamdaki süresini gözönüne alarak "Neden TOBB Lisesi'ni Japon Büyükelçi'den önce siz ziyaret edemediniz?" sorusunu şehrin Valisi Aktaş'a yöneltmemiz hiç de tuhaf kaçmamalı?

Neden derseniz; Elin Japon'u kendi ülkesinde 'Dünya' genelinde ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bir zirveye, Türkiye'den, üstelik Çankırı gibi Anadolu'nun kıraç toprağından katılacak olan lise öğrencilerini yakından tanıma fırsatı bulmak istiyor ve 'büyükelçilik' makamını terkederek Çankırı yollarına düşebiliyor da!

Bu 'çorak' ilin valilik koltuğunda yıllardır oturan zat-ı muhterem (!) makamına iki kilometre mesafedeki okulu, o okulun öğrencilerini 'ziyaret' etme, üstlenmiş oldukları milli görev yolundaki heyecanlarını paylaşma zahmetine ka-tı-la-mı-yor!

Yazıklar olsun!

Hem de yüz defa yazıklar olsun... Yetmez! Bin defa yazıklar olsun!

Sözcü18

japonya-cankiri-vali-ziyaret-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler