Çankırı Yakınkent Organize'de gece yarısı şalter iniyor

Çankırı Yakınkent Organize'de gece yarısı şalter iniyor

İran'dan Türkiye'ye gelen doğalgazdaki kesinti sonrası TEİAŞ'ın tüm Türkiye’de organize sanayi bölgelerine (OSB) en az 3 gün olmak üzere elektrik kısıtlaması yapmaları uyarısı Çankırı'daki OSB'leri de olumsuz yönde etkiliyor.

İran'dan Türkiye'ye gelen doğalgaz hatlarındaki arıza nedeniyle 10 günlük kesinti ülke genelinde sanayi sektöründeki enerji krizini giderek büyütmekte. İlk olarak fabrikaların doğalgaz kullanımı yüzde 40 oranında kısıtlanırken, alınan son kararla 24 Ocak Pazartesi (dün) saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lere elektrik kısıntısı uygulanması yapılacağı duyurulmuştu.

ÇERKEŞ ORGANİZE SANAYİ PAZAR GECESİ ŞALTERİ İNDİRDİ

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, OSB'lerde uygulanan 'şalter indirme' yönteminin ilk hareketi Çerkeş Organize Sanayide kendisini gösterdi. 11 işletmenin faaliyet gösterdiği Organize Sanayide Pazar gecesi 24:00'de şalter inmesiyle üretim durdu ve dün gece 00.00'da işletmelere yeniden elektrik verildi.

YAKINKENT ORGANİZE SANAYİDE BU GECE YARISI
72 SAAT SÜRELİĞİNE ŞALTER İNDİRİLİYOR

Çankırı'nın önemli organize sanayi merkezlerinden Yakınkent Organize'de başta Sumitoma Lastik olmak üzere akü, çorap ve Doğal Tel Örgü işletmeleri üretimlerine devam etmekte.

Enerji kısıtlaması çerçevesinde Yakınkent Organize Sanayi bölgesinde bu gece saat 24:00 elektrikler 72 saat süreyle kesilecek. Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 00:00'a kadar sürecek olan kesinti süresince ağırlığı Sumitoma Lastik olmak üzere 4 tesisin ortalama 1 milyon 600 bin dolarlık bir 'kâr kaybı'na uğrayacakları öğrenildi. 

Bu arada Yakınkent Organize Sanayi'de faaliyet gösteren çorap fabrikasının, elektrik kesintisine alternatif olarak jeneratör ile üretimine devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan Korgun ve Şabanözü Organize Sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek elektrik kesintileriyle ilgili programın da haber, yayına hazırlandığı saatlerde henüz belirlenmemişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
60 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler