Çankırı Yapraklı'da çıkan yangında 30 ev yandı

Çankırı Yapraklı'da çıkan yangında 30 ev yandı

Yapraklı Müsellim köyü Mansurlu mahallesinde çıkan yangında 30 ev yandı.

Yapraklı Müsellim köyü Mansurlu mahallesinde henüz bilimeyen bir sebepten dolayı hiç kimsenin yaşamadığı evde çıkan yangın aşırı sıcakların etkisiyle kısa sürede büyüyerek koca bir mahalleyi yok etti.

Saat. 13.00'da sularında Mansurlu Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek diğer evlere sıçradı. Alevlerin evleri sarması ile yer yer mutfak tüplerinin infilak etmesi ile patlamaların yaşandığı mahallede can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

Yangına; Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çankırı ve İlçe Belediyeleri itfaiye ekipleri ile AFAD ekipleri müdahale etti. Su kaynaklarının bölgeye uzaklığı ve zorlu coğrafya koşulları nedeni ile yangına müdahalede sorunlar yaşanırken, yoğun çalışmaları neticesinde yangın dün saat 16.30'da kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın neticesinde resmî olmayan bilgiye göre çoğunluğu ahşap 30 ev, 7 samanlık, 1 kovanlık yanarak kül oldu. Yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının sonuçları ilerleyen günlerde açıklanması beklenirken, Yapraklı İlçe Jandarma'nın sürdürdüğü soruşturma da tüm hızıyla devam ediyor.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ İHMAL Mİ YOKSA KASIT MI?

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemedi. Soruşturmayı yürüten Yapraklı İlçe Jandarma'nın olay yerinde elde ettiği delillere göre, yangının çıktığı evde elektrik tesisatının olmayışı ve de hiç kimsenin yaşamıyor olması beraberinde bazı soruları da getiriyor.

Bu soruların en başında ise; "Yangın belirgin bir ihmalin sonucu mu yoksa kasıtlı olarak mı çıktı?"

Sorunun yanıtı önümüzdeki sıcak saatlerde Jandarmanın yaptığı soruşturma sonunda ortaya çıkacak.

yaprakli-yangin-02.jpg

afad-cankiri-yaprakli-yangin-resim-07.jpg

AFAD ÇANKIRI, KÖYDE GEÇİCİ ÇADIRLAR KURDU
Öte yandan, Yapraklı ilçesi Müsellim Köyü'nde yaşanan yangın sonrası AFAD Çankırı ilk saatlerden itibaren olay yerindeydi. AFAD Çankırı'ya bağlı ekipler çıkan yangın sonrası yaptıkları bilgilendirmede "Müsellim köyü Mansur mahallesinde çıkan yangın kısmen kontrol altına alınmış olup 27 ev yangında hasar görmüş, 35 hane yangından etkilenmiştir. Çankırı itfaiye ,Çorum Bayat itfaiye, Ilgaz itfaiye soğutma çalışmaları yapmaktadır. Çankırı jandarma olay yeri inceleme Yapraklı 112 sağlık ekipleri, Çankırı AFAD ekipleri olarak çalışmalara destek vermekte olup Çankırı afad olarak 18 adet AFAD çadırı kurulmuştur." denildi.

afad-cankiri-yaprakli-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler