Çankırı/AFAD da deprem bölgesine gidiyor

Çankırı/AFAD da deprem bölgesine gidiyor

Merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki deprem sonrası ülke genelinde bölgeye giden yardım ekiplerine Çankırı-AFAD da dahil oldu. Vali Abdullah Ayaz, ekibin yola çıktığını duyurdu.

ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Kahramanmaraş-Pazarcık'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. AFAD ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktılar. Rabbim deprem ve benzeri afetlerden yurdumuzu korusun."

İşte o paylaşım:

Çankırı'dan hareket eden 9 Arama Kurtarma teknisyeni (2 ekip) havayolu ile Kahramanmaraş'a hareket ettiği öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 8 PERSONEL DE YOLA ÇIKTI

Vali Ayaz'ın mesajı sonrası AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu ile yaptığımız görüşmede kendisi; "Başta Kahramanmaraş olmak üzere Adana, Diyarbakır, Gaziantep ve Hatay'da yaşanan depremde can veren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İlk etapta Çankırı'dan 8 sağlık elemanımız yola çıktı. İlgili arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz" dedi.

Milletvekili Çivitcioğlu Twitter'dan yayınladığı mesajında ise; "Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halindedir ve vatandaşının yanındadır. Acımız tarifsiz... Dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımız İçin." dedi.

İşte o paylaşım:

BELEDİYE BAŞKANI ESEN: 10 KİŞİLİK ARAMA-KURTARMA EKİBİMİZ HAZIRLANIYOR

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de Çankırı Belediyesi olarak ilk etapta deprem bölgesine 10 kişilik bir arama-kurtarma ekibinin hazırlandığını ve kısa süre içerisinde bölgeye hareket edeceğini ifade ederek; "50 kişilik AFAD ve yardım grubumuzdan talep edilebileceği belirtilen 10 kişilik ilk ekibimiz ve 2 mühendisimiz hazır bekliyor. Akabinde talebe göre 10'arlı grup halinde ekiplerimiz hazır" dedi.

Başkan Esen ayrıca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon gibi birçok ilde hissedilen depremi temennim en az zararla atlatmamızdır. Rabbim yardımcımız olsun. Geçmiş olsun #Türkiyem" dedi.

ÇANKIRI'DAN 21 SAĞLIK PERSONELİ YOLA ÇIKTI

cankiri-yardim-ekip-yola-cikti-resim-01.jpg

Vali Abdullah Ayaz'ın başkanlığında yapılan toplantı sonrasında Çankırı'dan 2 ambulans ve 2 UMKE aracı Hatay'a hareket ederken, havayoluyla da 7 sağlık mensubu Kahramanmaraş'a gitti. Edinilen bilgiye göre an itibariyle deprem bölgesine 21 sağlık personelinin gönderildiği öğrenildi.

ÇANKIRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çankırı Valiliği'nden yapılan son dakika açıklaması şöyle:

"Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilimizi yoğun bir şekilde etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından etkilenen bölgelere ilimizden;

Çankırı Belediye Başkanlığı, Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı Defterdarlığı, Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı Türk Telekom İl Müdürlüğü, Türk Kızılay Çankırı Şubesi ve Çankırı Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından

3 Arama Kurtarma teknisyeni,
3 Planlama ve Zarar Azaltma personeli,
8 Arama Kurtarma teknisyeni,
1 Aşçı,
8 Afet Enkaz Kaldırma personeli,
8 UMKE personeli
2 Ambulans ile 6 ambulans personeli,
7 Sağlık personeli,
1 Afet Haberleşme personeli ile 1 Haberleşme aracı,
4 Afet Arama Kurtarma teknisyeni,
Çeşitli kurumlarımızdan 34 Yerel Destek Ekibi personeli,
6 İtfaiye Arama Kurtarma personeli,
22 Afet Enerji Grubu personeli,
8 Afet Psikososyal Grubu personeli

Olmak üzere toplam 119 personel ve 16 araç intikal etmiştir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler