Çankırı/Çerkeş'in yöresel ürünleri tescillendi

Çankırı/Çerkeş'in yöresel ürünleri tescillendi

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen ürünler arasında Çerkeş Balı, Çerkeş Lokumu, Çerkeş Baklavası, Çerkeş Kurabiyesi, Badıma Bükmesi ve Pırasa Dolması var.

Konuyla ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu mesajı verdi:

"Çerkeş denilince akla gelen YÖRESEL LEZZETLERİMİZ Çerkeş Balı, Çerkeş Lokumu, Çerkeş Baklavası, Çerkeş Kurabiyesi, Badıma Bükmesi ve Pırasa Dolması'nın tescili girişimlerimiz sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılmıştır."

BAŞKAN SOPACI: ÇERKEŞ'İN MUTFAK KÜLTÜRÜ VE
AĞIZLARDA BIRAKTIĞI TAD ÖNEM ARZETMEYE BAŞLADI
Çerkeş'in tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz yöresel ürünlerin imalatı ve bulunabilirliği konusunda görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkanı Hasan Sopacı "Özellikle Çerkeş Balı, Çerkeş Lokumu, Çerkeş Baklavası ve Çerkeş Kurabiyesini bugün ilçemizi ziyaret eden her vatandaş kolaylıkla temin edebiliyor. Badıma Bükmesi ve Pırasa Dolması ise büyüklerimizin evlerine misafir olduğumuzda karşımıza çıkıyor. Ürünlerimizin daha da yaygınlaşarak Çerkeşli hemşehrilerimize ve de dışarıdan gelen misafirlerimize ulaşması yönünde Belediye olarak üzerimize düşen görevleri dün olduğu gibi yarın da getirmekten imtina etmeyiz." dedi.

FESTİVALİN 14'ÜNCÜSÜ 25 AĞUSTOS'DA
Öte yandan 14'üncüsü yapılacak ve bir gün sürecek olan Çerkeş Kültür, Hayvancılık ve Bal Festivali 25 Ağustos Cumartesi günü Çerkeş'de gerçekleştirilecek.

sopaci-hasan-cerkes-resim-07.jpg

cerkes-patent-baklava-sarma-resim-088.jpg

cerkes-patent-resim-0888.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler