Çankırı'da 170 işçinin çalıştığı fabrikaya hayali corona kilidi

Çankırı'da 170 işçinin çalıştığı fabrikaya hayali corona kilidi

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaklaşık 170 çalışanıyla hizmet veren Raftürk/Erençelik tesisleri, özel hastanenin 4 çalışan için test yapmadan, röntgen filmi üzerinden 'corona şüphesi' teşhisiyle kapısına 14 günlük karantina kilidi vuruldu.

Edinilen son dakika bilgisine göre; Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaklaşık 170 çalışanıyla hizmet veren Raftürk-Erençelik tesisleri, personelden 4'üne özel hastanede çekilen röntgen filmi üzerinden konulan 'Corona virüs (Covid-19) şüphesi' üzerinden ilçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan "çalışanlara evlerinde 14 günlük karantina kararı" doğrultusunda fabrikaya dün gece saat 22:00'de kilit vuruldu. 

İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararının alındığı saatlerde dört fabrika çalışanı ile ilgili olarak kesinleşmiş bir Covid-19 testi olmamasına karşın, sadece ve sadece 'özel hastanenin verdiği rapor' doğrultusunda Raftürk'de çalışan 170 personelle ilgili 14 günlük karantina kararı çıkartılması, bazı uygulamaların 'keyfi mi yapılıyor?' sorusunu da gündeme getirdi.

52 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN BİR FABRİKA İÇİN
KESİNLEŞMİŞ TEST SONUCU OLMADAN HANGİ MANTIKLA KARAR ALINABİLİYOR?
Corona virüs şüphelisi 4 çalışan için kesin test sonucu olmadan ortaya çıkan vahim durum sonucu kapısına kilit vurmak zorunda kalan Raftürk'ün 52 ülkeye ihracat yaptığı öğrenilirken, fabrikanın Nisan ayı içerisinde haftada 3 gün mesai yapmasına karşın çalışanlarına tam maaş ödediği de ortaya çıktı. 

Dün gece Çerkeş İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nca çalışanların tamamını kapsayan 14 günlük karantina kararı öncesi, fabrika bahçesinde ihracat ürünlerini yüklemek üzere bulunan 3 TIR'ın işlemlerinin son dakikada gerçekleştirildiği ve bugün için ise daha önceden planlanmış ihracat ürünlerinin sevkiyatının gece alınan karar çerçevesinde gerçekleşmediği öğrenildi.

FABRİKA ÇALIŞANLARI HAKKINDA SOSYAL MEDYADA YERALAN İFADELER VE
ÇERKEŞ ESNAFININ ÇALIŞANLARA KARŞI DAVRANIŞLARI FABRİKA YÖNETİMİNİ ÜZMÜŞ!
Fabrika çalışanlarının ilçede alışveriş yaptıkları mekanlarda esnafın kendilerine "kırıcı" davranışlar verdiklerini belirterek; "Ortada somut bir olay olmadan, sadece dedikodu üzerinden bu tür davranış sergilemeleri hiç hoş değil!" dediler.

BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI: TESTLER YENİLENECEK VE
ÇIKACAK SONUCA GÖRE YENİDEN DURUM  DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'ya ulaştık ve konuyla ilgili düşüncelerini aldık. Başkan Sopacı; "Mevcut durum her yönüyle üzüntü verici. İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı ile fabrikadaki üretime ara verildi. Verimli çalışan, ihracat yapan bir tesisi böylesi bir kararla kapatmak beni de ziyadesiyle üzmüş durumda. Ancak işin uzmanı olan sağlık çalışanlarımızın bilgilerine de güvenmek zorundayız. Ortada yanlış bir karar var ise bundan dönülür. Dört arkadaşımızla ilgili yeniden test yapılacak. Şayet bu testlerde corona virüse (Covid-19) rastlanmaz ise fabrikayı yeniden üretime açma yönünde yeni bir karar alınır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler