Çankırı'da 30 Ağustos törenlerinde İYİ Parti İl Başkanı'na protokolde yer verilmedi!

Çankırı'da 30 Ağustos törenlerinde İYİ Parti İl Başkanı'na protokolde yer verilmedi!

Çankırı'da gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde yaşanan protokol krizi gündeme damgasını vurdu.

Çankırı Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yıldönümü Kutlama Programı çerçevesinde Milli İrade (Belediye) Meydanı'nda gerçekleştirilen törende protokol krizi yaşandı!

Tören alanında düzenlenen protokol çadırında başta AK Parti İl Başkanı olmak üzere, CHP ve MHP İl Başkanları'na yer verilen protokolde, İYİ Parti İl Başkanı Bora Kanat'a yer verilmedi. İYİ Parti İl Başkanı Bora Kanat'ın sandalyesine POMEM Müdürü oturtuldu!

BORA KANAT: YAŞANILANLAR YANLIŞ!
Konuyla ilgili olarak sosyal medyada konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Bora Kanat Sözcü18 Haber Merkezi'ne şunları söyledi: "Geçen sene ve iki bayramda böyle bir durum yaşanmadı. MHP ve diğer partili il başkanları orada yer bulurken, benim daha doğrusu temsilcisi olduğum siyasi partimin, yani İYİ Parti'ye yer verilmemesi üzücü bir durum. Yarın bu roller değişebilir ben protokolde yer bulurken, diğer siyasi parti il başkanlarından bazıları yer bulamaz! Yaşanılanlar yanlış" dedi. İYİ Parti İl Başkanı Bora Kanat'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Çankırı İYİ Parti İl Başkanı olarak büyük zaferimizin 97. yılında anıt alanında valiliğimizin düzenlemiş olduğu programa katıldım. Protokolde oturacağım yeri ararken görevli gelip benim protokolde yerim olmadığını, hemen yan tarafta bulunan gazilerimizin yanındaki boş yere oturabileceğimi söyledi. Ben de 'Herhalde bu bayram farklı bir protokol düzeni yaptılar' diye 'İYİ' niyetli düşünerek gösterilen yere oturdum.

Daha sonra CHP, MHP ve AKP İl Başkanlarımızın protokolde yerlerini aldığını gördüm. Bayrama ve protokole olan saygımdan programın bitmesini bekledim. Program bitiminde görevliye gidip neden protokolde yerimin olmadığını sorduğumda protokol alanının darlığı sebebiyle sandalye sığmadığını ve bu şekilde protokolü kısıtladıklarını söyledi. Bundan önceki bayramlarda böyle bir sıkıntı yaşamayan birisi olarak altını çizerek söylüyorum oradaki görevlinin ve protokol yetkililerinin kesinlikle art niyetli olmadıklarını biliyorum.

Ama ben o programa Bora Kanat olarak değil, mecliste grubu olan, seçimlerde ülkenin geleceğini değiştirmiş Çankırı’nın da yüzde10’unu temsil eden İYİ Parti’nin İl Başkanı olarak katıldım.

Partimize, seçmenlerimize ve makama karşı içinde bulunduğum sorumluluğun bana verdiği yetkiye dayanarak bu açıklamayı yapma gereği duydum.

İleride diğer protokol üyelerinin de böyle bir duruma düşmemesi adına bu tip sıkıntıların bir an önce giderilmesini talep ediyor, yetkilileri daha özenli ve dikkatli olmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler