Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde deprem!

Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın aktardığına göre, Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Saat 16.04'te meydana gelen depremin derinliği ise 7 km olarak ölçüldü.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin ulaştığı AFAD Çankırı İl Müdürü Ahmet Matur, yaşanan depremle ilgili olarak; "Saat 16.04'de Ilgaz'a bağlı Cömert köyü merkezli ve yaklaşık 7 km derinlikte 4.5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yaşanan deprem yapılan incelemeye göre Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde görülmekte." bilgisini verdi.

CÖMERT KÖYÜ MUHTARI: KÖYDE HASAR YOK

AFAD tarafından yapılan açıklamada 4.5 büyüklüğündeki depremin merkezi olarak bildirilen Ilgaz'a bağlı Cömert köyü muhtarı Yunus Mehmet Çerkez'e ulaştık. Muhtar Çerkez "Depremin olduğu dakikalarda ben araç üzerindeydim. Hissetmedim. Köye geldiğimde söylediler. Şu an köyde 8-10 hanede hayat var. Allah'a şükür bizde herhangi bir kötü durum yok. Köyümüze de Çankırı'mıza da büyük geçmiş olsun diyorum" dedi.

DEPREM ÇANKIRI MERKEZ'DE HİSSEDİLMEDİ

4.5 büyüklüğünde gerçekleşen depremle ilgili olarak Çankırı Merkez'de hissedilmedi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaşanan depremle ilgili olarak "Makamda misafirimle ikili görüşme halindeydik. Bir ara tansiyonum düştü sandım... Bu arada oturduğum sandalye de hareket eder gibi oldu ama görüşmeyi sekteye uğratacak düzeyde değildi... Yaklaşık 5 dakika sonra Özel Kalem odaya girerek durumu aktardı. Bu bilgilendirmeden sonra yaşadıklarımla bağlantı kurarak depremi yaşadığımızı anladım" dedi.

AFAD İL MÜDÜRÜ AHMET MATUR: 2500'E YAKIN ÇADIR STOĞUMUZ MEVCUT

ahmet-matur-cankiri-afad-il-muduru-resim-02.jpg

AFAD Çankırı İl Müdürü Ahmet Matur'a "Hiçbir zaman istemeyiz de, ola ki bugün Çankırı'da 4.5 büyüklüğünde yaşanan deprem 5.7 ya da 6.0 büyüklüğünde olsaydı ve de binalar yıkılmış, insanlar da enkaz altında kalmış olsaydı! AFAD bu olaya nasıl ve hangi şartlarda müdahale edecekti?" şeklinde sorumuza şöyle cevap verdi:

"- Çankırı olarak Ankara, Samsun ve Sakarya bizim destek bölgelerimiz. İlk etapta bu illerden şehrimize destek(ler) gelecek. Bizim de Çankırı AFAD olarak 54 personelimiz mevcut. Bunların 20'si arama-kurtarma ekibi olarak görev yapıyor.

- 10 adet 12x3 ebadınta 'gemi tipi' kontenyerlerimiz yani toplamda 360 m2' hacimli ilkyardım depomuz mevcut. Bu depolarda 4 kişilik aileye göre paketlenmiş ilkyardım paketleri hazır durumda. Bunun dışında 800 civarında bir çadırımız başka bir depoda ve 1500 adet de kurum çadırımız lojistik olarak mevcudumuzda kayıtlı.

- Her ilçede 2 adet toplanma ve 2 adet de barınma alanlarımız bugünden planlanmış şekilde. Çankırı Merkez'de de benzer hazırlığımız mevcut.

- Depremin olduğu andan itibaren ilk 6 saat ve yine akabindeki 72 saatte yapılacaklar listesi, Merkez ve İlçe kaymakamlıklarımız ile Valiliğimize bağlı tüm kamu kurumları, belediyelerle koordinasyon uygulanabilecek düzeyde.

- İl genelinde Valiliğimize bağlı kurumlar başta olmak üzere 12 belediye, 11 kaymakamlık dahil sorumluluk sınırları içerisinde sahip olunan iş makineleri envanteri, bu iş makinelerini kullanan operatörlerin bilgisi datalarımızda yer almış durumda.

- Son depremde gsm operatörlerinin iletişim hatlarında yaşanan sorunları bir daha yaşamama adına deprem sonrası kendileriyle masaya oturuldu. Yeni sistemlerle birlikte 11 kaymakamımızda uydu telefonları var. Askeri birliklerimizin yöneticilerinde de benzer önlemler mevcut.

- Tüm bunların dışında Çankırı Merkez ve ilçelere bağlı muhtarlıklarla direk irtibata geçilmesi için WhatsApp üzerinden bir grup mevcut. Bu grup üzerinden de kırsaldan bilgi alabileceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler