Çankırı'da 5 gün arayla ikinci fırtına yolda ama 'dozer' garajda!

Çankırı'da 5 gün arayla ikinci fırtına yolda ama 'dozer' garajda!

20 Nisan'da Çankırı'da kendini alışılmışın dışında gösteren rüzgar ve fırtına Bademli Camii'nin bir minaresinin yıkılmasına neden olmuştu! İkinci minareyi yıkacaklarını belirten yetkililer, aradan geçen 5 günde minareyi yık(a)madılar ama...

ÇOK değil daha 5 gün önce Çankırı'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Bademli Camii'nin çifte minaresinden bir tanesi yıkılmış ve çevrede yaşayanlar büyük bir tehlike atlatmıştı.

Minare yıkıldıktan sonra olay yerine gelen yetkililer, ikinci minarenin de yaşanan fırtına nedeniyle sallandığını ve bölge için tehlike arzettiğine karar vererek "Bir hafta içerisinde ikinci minareyi yıkacağız" sözünü vermişlerdi!

VE İKİNCİ FIRTINANIN YOLA ÇIKTIĞI AÇIKLANDI

Bugün başta Çankırı Valiliği ile birlikte Çankırı Belediyesi de, Meteoroloji'nin verdiği bilgiler doğrultusunda yaşanacak olası olumsuzluklara karşı Merkez ve ilçelerde yaşayan vatandaşları saat 13:00-20:00 arası mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarırken, Valilik resmi ve özel okullarda eğitimi tatil etti.

Vatandaşlara bugün için 'uyarı' yapan Valilik, 20 Nisan'da Bademlik Camii minaresinin yıkılmasından sonra da olay yerine bizzat gelerek yaptığı inceleme ile birlikte ikinci minarenin "Bir (1) hafta içerisinde yıkılacağını"(!) beyan eden etkili-yetkililer aradan geçen 5 güne karşın minarenin yıkımını gerçekleştirmediler! Etkili-yetkililerin bu taahhütlerini yerine getirmemelerine karşın 'fırtına' yerinde durmadı (!) ve ikinci kez Çankırı'da kendini gösterme ihtiyacı hissetti!

bademli-camii-cankiri-resim-02.jpg

MİNARE'NİN KAPSAMA ALANINDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TEDİRGİN!

Sıcak saatlerde Çankırı Valiliği'nin "Kamuoyuna Duyuru" açıklamasından sonra Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bölge sakinleri "Bizler yaklaşık bir haftadır ikinci minarenin yıkılmasını bekliyorduk! Çünkü minare yıkıldığında bizlere ikinci minarenin de kendileri tarafından bir hafta içerisinde yıkılacağını söylemişlerdi! Bu sözler yerine getirilmedi! Şimdi ikinci fırtına geliyormuş! Minare yerinde duruyor! Ancak bizler evlerimizde rahat duramıyoruz! Yaşadığımız stresin derecesini ölçmek mümkün değil! Çoluk-çocuğumuzla birlikte hayatımız alt-üst oldu! Minarenin yıkılacağını söyleyen etkili-yetkililere sizlerin aracılığıyla sesleniyoruz: Gelin bize geçen hafta verdiğiniz sözü yerine getirin! Bizleri içinde bulunduğumuz gerilimden-stresten bir an önce kurtarın" dediler.

HABERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ

Haberimiz yayınlandıktan sonra başta Çankırı Valiliği olmak üzere Çankırı Belediyesi'nde ortaklaşa bir çalışma başlatıldığı bilgisi masamıza düştü. Her iki kurum arasında yapılan görüşmeler neticesinde Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Bademli Camii'nin ayakta kalan minaresini yıkma işlemi için düğmeye bastığı, Müdürlük ile AFAD arasında bir toplantının gerçekleştiği ve ortaklaşa kurulacak bir 'yıkım ekibi' ile birlikte yarın (26 Nisan Cuma) şiddeti bir rüzgar ya da fırtınada yıkılma riski bulunan minarenin 'kontrollü bir yıkım' operasyonunun gerçekleştirileceği öğrenildi.

YIKIM HABERİ BÖLGE İNSANINI SEVİNDİRDİ

Öte yandan, Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili yaptığı haber sonrası 'minarenin yıkılacağı' haberi, bölgede yaşayan vatandaşları sevindirdi. Sıcak gelişmeyi kendilerine telefonla aktaran Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye bölge sakinleri adına konuşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen okuyucumuz; "Verdiğiniz haber sevindirici... İnanın bu haberle birlikte burada yaşayan 4 apartmandaki yaklaşık 200 kişi şayet bugünkü fırtına minareyi yıkmaz ise bu gece yastığa başlarını rahatlıkla koyabilecek! Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz... Sizlere de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler