Çankırı'da 6 erkek çocuğa cinsel istismar ve taciz iddiası

Çankırı'da 6 erkek çocuğa cinsel istismar ve taciz iddiası

Ardı arkası kesilmeyen yaşı küçük çocuklara cinsel istismar ve taciz olaylarından bir yenisi Çankırı ili Eldivan ilçesinde ortaya çıktı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabalitisyon Merkezi'nde gözetim altında bulunan 6 erkek çocuk, merkezde görevli Mustafa U. (50) tarafından uzun süredir cinsel istismar ve taciz edildiği iddiası ortaya atıldı.

Olay, başka bir bakım merkezinden Eldivan'a gönderilen bir çocuğun daha önce yurtta kalan yaşıtı bir çocukla kurduğu arkadaşlık sonucu dün ortaya çıktı. Yurtta görevli Mustafa U.'dan şikayetçi olan 2 çocuğun ve Çankırı Adliyesi'nde alınan ilk ifadeleri sonrası gözaltına alınan yurt çalışanının çıkarıldığı mahkemede salıverildiği öğrenildi. Tacize uğrayan çocukların 13-15 yaş aralığında olduğu bildirildi.

Yaşanan gelişme sonrası Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 4 çocuk daha aynı görevliden şikayetçi olduğu bildirilirken, çocuklardan 2'sinin Ankara'ya Adli Tıp'ba muayeneye gönderildiği de gelen bilgiler arasında.

TACİZCİYE İŞTEN UZAKLAŞTIRMA
Öte yandan, çıkarıldığı mahkemece 'tutuksuz yargılanmak' üzere serbest bırakılan Mustafa U.'nun çalıştığı sosyal hizmetler il müdürlüğündeki iş akdinin feshedildiği açıklandı.

SON DAKİKA: TACİZCİ TUTUKLANDI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği son bilgiye göre cinsel tacizde bulunan Sosyal Hizmetler elemanı Mustafa U. (50) soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler