Çankırı'da 6 gündür kanyonda mahsur kalan köpek kendi kendini kurtarmış!

Çankırı'da 6 gündür kanyonda mahsur kalan köpek kendi kendini kurtarmış!

Çankırı Merkez'de kanyona düşüp kayalıklar üzerinde 6 gündür mahsur kalan köpek, saatler süren çalışmalar sonrasında kurtarıldı.

Çankırı Merkez'de Korgun yolu üzerindeki Devlet Hastanesi karşısındaki yamaçta 6 gün önce kanyona düşen köpek hala kurtarılamadı. Dayanisma Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri köpeğin kurtarılması için yetkililere başvurdu.

Drone ile köpeğin yeri tespit edildi ancak köpek kurtarılamadı. Köpeğin kurtarılması için AFAD’tan helikopter talep eden gönüllülerin talebine olumsuz cevap verildi. Hayvan hakkı savunucuları köpeği kurtarma operasyonunun bugün sonlandırılmasına tepki gösterdi.

Günlerdir aç olan ve kurtarılması için sürekli havlayan köpeğin kendi imkanlarıyla çıkmasının mümkün olmadığını söyleyen gönüllüler kurtarma çalışmalarının yeniden başlatılmasını talep ediyor.

cankiri-kopek-kanyon-mahsur-resim-02.jpg

SANATÇI HALUK LEVENT DEVREYE GİRDİ
Öte yandan sanatçı Haluk Levent ve grubu AHBAP günlerdir mahsur kalan köpeği kurtarma çalışmaları için sabah saatlerinde bölgeye helikopter gönderdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin kurtarma çalışmalarına katılan AFAD ve AKUT'a dahil yaklaşık 20 kişilik bir ekip çalışmalarını sürdürürken, bölgede yağışlar nedeniyle zeminin hayli kaygan ve yumuşak olması nedeniyle çalışmalar zor şartlarda sürüyor. Öte yandan kurtarma çalışmalarına jandarmanın da drone desteği verdiği öğrenildi. 

Ayrıntılar geliyor...

kopek-resim-02.jpg

VE KÖPEK KURTARILDI

akut-cankiri-kopek-kurtarma-resim-02.jpg
6 gündür Çankırı'da Aksu Mahallesi içerisinde yer alan kanyonda mahsur kalan köpek, AFAD ve AKUT ekiplerinin gün boyu yoğun ve cansiperane çalışmasına karşın bölgede bulunamadı.

Kurtarma ekibinden alınan bilgiye göre kanyonda günlerdir mahsur kalan köpeğin, kendi yetenekleri ile bulunduğu durumdan kurtulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler