Çankırı'da 6 ilçenin kaymakamı değişirken 1 vali yardımcısı atandı

Çankırı'da 6 ilçenin kaymakamı değişirken 1 vali yardımcısı atandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, ‘Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar’ başlığı ile yer alan kararnameye göre; İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

"Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar" başlığı ile yer alan kararnameye göre Çankırı da bu atamalardan nasibini aldı. Yapılan atamalarla Çankırı'nın Kurşunlu, Çerkeş, Kızılırmak, Korgun, Atkaracalar ve Yapraklı kaymakamları değişti.

Sayıca eksik olan Çankırı Vali Yardımcılığı koltuğuna da Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat atandı. Hatırlanacağı gibi Sayın Bolat, geride bıraktığımız yıllarda bir süreliğine Kurşunlu Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

Resmi Gazete'de yer alan listeye göre; Çankırı-Çerkeş ilçe Kaymakamlığı'na Şanlıurfa-Harran ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, atanırken, mevcut Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin Kırşehir Vali Yardımcılığına atanırken,

Kurşunlu Kaymakamı Mehmet Fatih Koca Şanlıurfa-Birecik ilçesi Kaymakamlığı'na atandı. Boşalan Kurş unlu ilçe kaymakamlığı görevini yüksek ihtimal Bayramören Kaymakamı Yusuf Durani Dinç'in vekalet etmesi bekleniyor.

Bir başka değişiklik de Yapraklı ilçesinde yaşandı. Çankırı-Yapraklı ilçesi Kaymakamlığı'na Bursa-Büyükorhan Kaymakamı Yavuz Arslan atanırken, mevcut Yapraklı Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Hakkari Vali Yardımcılığına atandı.

Listede yer alan atama kararlarına baktığımızda;

Çankırı-Atkaracalar ilçe Kaymakamı Musa Kazım Çelik Batman-Hasankeyf Kaymakamlığı'na,

Çankırı-Kızılırmak ilçe Kaymakamı Ömer Kıraç, Aksaray-Sarıyahşi ilçe Kaymakamlığı'na,

Çankırı-Korgun ilçe Kaymakamı Göksel Yüksel, Balıkesir-Marmara ilçe Kaymakamlığı'na atandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler