Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısında ve vinç üzerinde 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısında ve vinç üzerinde 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi

Çankırı Merkez'de inşaat halindeki binanın üzerine çıkan 3 kişi, 'müteahhitten var olan alacaklarının ödenmemesi' (!) nedeniyle 'aşağıya atlayacaklarını' belirterek yetkililerle pazarlık yapıyor...

ÇANKIRI'da Yapraklı yolunda boşaltılan cezaevinin yanında yapımı süren TOKİ konutlarının çatısında '3 taşeron işçisi', inşaatta kullanılan vincin üzerinde de '3 işçi' olmak üzere toplamda 6 çalışan, müteahhit alacağından dolayı eylem yapıyorlar.

Edinilen ilk bilgilere göre, inşaatları yapan müteahhide 'taşeron' olarak hizmet verdiklerini belirten 3 kişi, kaba inşaatı bitmiş 7 katlı binanın üzerine çıkarak, diğer 3 kişi de inşaat sahasındaki vincin üzerinde çıkarak 'alacaklarının ödenmesini, aksi takdirde kendilerini çatıdan ve vinçten aşağıya atacaklarını belirtiyorlar.

Olay yerinde bulunan Çankırı Belediyesi itfaiye ile birlikte 112 sağlık ve polis gerekli tedbirleri alırken, çatıdaki eylemcileri de eylemlerinden vazgeçirme yolunda ikna çalışmalarını sürdürmekte...

EYLEMCİLER ÇATIDAN VE VİNÇTEN İNDİLER

İnşaatın 7'nci katı başta olmak üzere vinç üzerinde de eylem yapan toplamda 6 çalışan, yetkililerin ve polisin iknası sonucu eylemlerini sonlandırdılar.

catida-3-kisi-cankiri-resim-02.jpg

cankiri-vinc-intihar-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler