Çankırı'da abdestler yıllardır 'kaçak suyla' (!) alınıyormuş da haberimiz yokmuş!

Çankırı'da abdestler yıllardır 'kaçak suyla' (!) alınıyormuş da haberimiz yokmuş!

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in açıkladığı "Yüzde 57 kayıp kaçak oranımızı beş yıllık süreçte yüzde 30'ların altına indirmeyi hedefliyoruz" açıklaması yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in yaptığı; "İçme suyundan meydana gelen arızalar en aza indirilecek, kayıp ve kaçaklar minimize edilecek ve su yönetimimiz etkili bir şekilde gerçekleştirilecek. Yüzde 57 kayıp kaçak oranımızı beş yıllık süreçte yüzde 30’ların altına indirmeyi hedefliyoruz.” açıklaması beraberinde yeni soruları getirdi.

ABDESTLER YILLARDIR 'KAÇAK' SUYLA MI ALINIYOR?
Üç dönem belediye başkanlığına seçilen İrfan Dinç ve sonrasında yaklaşık 10 aylık Hüseyin Boz'un belediye başkanlığından sonra koltuğa oturan İsmail Hakkı Esen'in mevcut Çankırı Belediyesi ile ilgili ilk açıklamanın satır araları adeta BOMBA etkisi yaratacak düzeyde!

İLGİLİ HABER
Çankırı Belediye Başkanı Esen'den 'içme suyu için acil eylem' planı - TIKLA

Başkan Esen'in "Yüzde 57 kayıp kaçak oranımız..." derken altyapının yıpranmışlığı ile birlikte su aboneleri arasında kullanılan suyun büyük bir bölümünün "saat"ten geçmediği de ortaya çıktı!

Şayet mevcut durumda Çankırı'da yaşayanların büyük bir bölümü kullandıkları suyu "saat"ten geçirmiyorlar ise; Milliyetçi-Muhafazakâr Çankırı'da alınan abdestler de tartışma konusu!

Yaşanan durumla ilgili sorular daha da artmadan bu sayfalardan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e sorumuzu soralım ve kendisinin yanıtını bekleyelim:

- Sayın Başkan; Çankırı'da şebekenin yıpranmışlığından dolayı kayıp-kaçak oranını bir kenara koyarsak, bugün için 'kaçak su' kullanan abone sayısı elinizde mevcut mudur? Böyle bir rakam var ise öncelikli olarak 'kaçak su' kullanan kurum, kuruluş, STK ve özel firmaları açıklar mısınız?

Bekliyoruz...

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ'NİN TESPİTLERİ

Öte yandan konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin tespitlerine göre; Bugün itibariyle Boyalıca bölgesinde 'kaçak su' kullanımı şehir merkezi ortalamasının çok üzerinde. İddialara göre Boyalıca'da ev abonelerini bir yana bırakalım halen yapımı sürdürülen inşaatlarda dahi 'kaçak su' kullanıldığı iddiaları mevcut!

Bununla birlikte Çankırı Belediyesi'ne bağlı İşletme-İştirakler Müdürlüğü'nün sahadaki eleman sayısı yetersiz olduğu gibi halen mesai veren elemanların da bağlı bulundukları müdürlükle ters orantılı mesai verdikleri öğrenildi. Müdürlüğün elemanları ile ilgili şikayetler mevcutken birimin müdürünün de son 5-6 yıldır adeta evlendirme memuru (!) gibi nikah kıydığı da elde ettiğimiz bilgiler arasında!

Kısa süre içerisinde derlediğimiz bilgilere baktığımızda; Çankırı'da son 10 yıldır ülke gündemine paralel olarak yaşanan gerek genel seçimler gerekse yerel seçim ve evet-hayır oylamaları nedeniyle AKP'li Çankırı Belediyesi'nde vatandaşın ödemesi gereken 'faturalar' adeta görmezden gelinmiş ve halkın belediyesi tabir yerindeyse Hilal-i Ahmer Cemiyeti türünden bir yönetime ev sahipliği yapmış!

"Yetim malı deniz, yemeyen domuz!!!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler